Περιβαλλοντική ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Παρνασσό

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 σε μονοπάτι εντός του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

23 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ), διοργάνωσε βιωματική – επιμορφωτική δράση ενημέρωσης σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κ. Ελένης Νιάρχου, σε εκπαιδευτικούς – επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Η δράση ενημέρωσης αφορούσε τον ρόλο του ΦΔΕΔΠ για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής αρμοδιότητάς του, το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «Natura 2000», αλλά και τα σημαντικά είδη χαρακτηρισμού χλωρίδας, πανίδας και τύπων οικοτόπων που συναντάμε στο όρος Παρνασσός.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 σε μονοπάτι εντός του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού -ξεκινώντας από τη θέση «Βαρκό» και καταλήγοντας στη θέση «Ίταμος»- λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στελέχη του ΦΔ κατά τη διάρκεια διάσχισης του μονοπατιού με ερμηνεία περιβάλλοντος, περνώντας μέσα από ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο έλατα (Α. cephalonica), διάκενα δάσους και έντονους γεωμορφολογικούς σχηματισμούς, ενημέρωναν, επίσης, τους εκπαιδευτικούς για την έντονη γεωμορφολογία και γεωλογία του Παρνασσού, αλλά και τα πανέμορφα μονοπάτια μέσα από τα οποία μπορεί να γνωρίσει κανείς την απερίγραπτη ομορφιά του ιδιαίτερου αυτού βουνού.

Εκπαιδευτικοί και στελέχη του ΦΔΕΔΠ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη συνεργασία και συνεννόηση για την προετοιμασία, αλλά και την ολοκλήρωση της δράσης ενημέρωσης.

Τέλος, μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς αναμνηστικά του ΦΔΕΔ Παρνασσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024