Πώς έπιασαν το μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης: Το χρονικό των παρακολουθήσεων

Όλη η δράση των αρχών που οδήγησε σε έξι συλλήψεις ξεδιπλώνεται μέσα από τη δικογραφία - Πώς η ειδική ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών ακτινογράφησε τη δράση του φερόμενου 65χρονου «εγκεφάλου» του κυκλώματος, του 49χρονου επιχειρηματία από τον Πειραιά, της 36χρονης Βουλγάρας και άλλων τριών ατόμων

4 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Όλο το χρονικό των παρακολουθήσεων της ειδικής ομάδας της Δίωξης Ναρκωτικών και των συλλήψεων των μελών του καρτέλ που «χιόνιζε»με κοκαϊνη την Αθήνα, ξεδιπλώνεται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Ο 65χρονος, φερόμενος ως εγκέφαλος από το Παλαιό Φάληρο στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 210.000 σε μετρητά, ο 49χρονος επιχειρηματίας από τον Πειραιά που έκρυβε στην αποθήκη του σχεδόν 11,5 κιλά καθαρής κοκαΐνης και τα υπόλοιπα 4 μέλη, ανάμεσα τους και μια 36χρονη Βουλγάρα, κρατούνται και αναμένεται να απολογηθούν ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν από τις σημειώσεις που βρέθηκαν (6 φύλλα Α4 και 3 χάρτινα κομμάτια μικρότερου μέγεθος, με ιδιόχειρες σημειώσεις που αναγράφουν χρηματικά ποσά και ποσότητες ναρκωτικών), τις επαφές του κυκλώματος.

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου της οργάνωσης κ. Αλέξης Κούγιας, τονίζει στο protothema.gr πως «Ο άνθρωπος που υπερασπίζομαι είναι ένα πάρα πολύ βαρύ όνομα και με ιδιαίτερα έντιμη προσωπικότητα μέχρι τώρα. Η υπόθεση αυτή, έχει πολύ βρώμικη υποδομή. Είναι αδιανόητο, στην ηλικία που βρίσκεται ο άνθρωπος που υπερασπίζομαι και με το έντιμο παρελθόν που έχει, να βρίσκεται κατηγορούμενος με τόσο βαριές κατηγορίες, σε μία τέτοια, ιδιαίτερα ύποπτη, ιστορία.
Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί χθες, μόλις επέστρεψα από ένα δικαστήριο στα Γιάννενα, πρόλαβα, μόλις 5 λεπτά να τον δω.
Σήμερα θα έχω αντίγραφα της δικογραφίας, θα τα μελετήσω και αφού διαπιστώσω τι ισχυρίζονται και οι συγκατηγορούμενοι του, θα τοποθετηθώ με δελτίο τύπου».

Από την πλευρά του ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί με τον συνάδελφό του κ. Μανώλη Βαμβουνάκη τον Πειραιώτη επιχειρηματία επισημαίνει πως «Ανέλαβα την υπεράσπιση, μαζί με τον συνεργάτη μου Μανώλη Βαμβουνάκη,του εκ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων,στον επαγγελματικό χώρο του οποίου κατεσχέθη η ποσότητα των 11 κιλών κοκαΐνης. Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη σχετική κατηγορία και στην πρώτη επαφή μαζί του, ανέφερε ότι η ναρκωτική ουσία ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του, στον οποίον έχουν πρόσβαση και κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες άτομα. Μόλις λάβουμε αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας, θα έχουμε πλήρη εικόνα του περιεχομένου των σε βάρος του κατηγοριών και των σχετικών αποδείξεων, αν υπάρχουν φυσικά»

Καρέ – καρέ το σκηνικό

Όλα ξεκίνησαν από μια πληροφορία που έφθασε στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής που έλεγε ότι συγκεκριμένα άτομα διακινούν κόκα στη χονδρική και ως καβάντζα έχουν μεγάλη επιχείρηση χονδρεμπορικής στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής.

Οι αναλυτές με οδηγό τις πληροφορίες που έδωσε το «βαθύ λαρύγγι», δημιούργησαν το προφίλ του 65χρονου αρχηγού και των υπολοίπων μελών της συμμορίας και ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν τις κινήσεις του και να ακτινογραφούν τη δράση τους.

Ο ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών στην κατάθεση του ξεδιπλώνει καρέ – καρέ το κουβάρι των κινήσεων του κυκλώματος όπως προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις:

«Είμαι ανθυπαστυνόμος και υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Προ μηνός περίπου, άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενο λόγους προσωπικής ασφάλειας ακόμα και της ζωής του, μας πληροφόρησε, σχετικά με εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, εξαιρετικής ποιότητας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αναγραφόμενο λογότυπο «Bose», με ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή πώλησης, αυτή των 40.000 € το κιλό.

Ποσότητες οι οποίες έχουν κατακλύσει την αγορά και έχουν εισαχθεί στην ελληνική επικράτεια από χώρες της Λατινικής Αμερικής με άγνωστο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η πληροφορία ανέφερε ότι, αρχηγός της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, είναι ημεδαπός με στοιχεία … ηλικίας 60 με 65 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος, φαλακρός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης, την πλήρη καθοδήγηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, προκειμένου οι ποσότητες αυτές, να μεταφερθούν από χώρο απόκρυψης – καβάντζα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά Αττικής, εως ότου αυτές εν τέλει διακινηθούν σε ετερους διακινητές ναρκωτικών ουσιών. Έτερο μέλος της οργάνωσης και υπεύθυνος για την συλλογή – συγκεντρωση όλων των προερχόμενων από την διακίνηση των ποσοτήτων κοκαΐνης, χρημάτων, είναι ο ημεδαπός με μικρό όνομα…., ηλικίας 60 με 65 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος, με γκρίζα μαλλιά όπως και ο ημεδαπός με μικρό όνομα ….ηλικίας περίπου 50 ετών μετρίου αναστήματος, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και χρησιμοποιεί την εν λόγω επιχείρηση του ως χώρο απόκρυψης των ποσοτήτων κοκαΐνης. Έτερα μέλη της οργάνωσης και υπεύθυνοι για την μεταφορά των ποσοτήτων κοκαΐνης είναι δύο άνδρες με μικρά ονόματα ….. και …… και μία αλλοδαπή γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής με μικρό όνομα…. Τέλος η πληροφορία ανέφερε ότι ο…, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το… Ι.Χ. αυτοκίνητο καθώς και πληθώρα οχημάτων, τα οποία ενοικιάζει από διάφορες εταιρείες ενοικιάσεως. Ο ημεδαπός με μικρό όνομα ….την… μοτοσικλέτα, ενώ ο ….. και ……., ένα όχημα μάρκας SEAT, χρώματος ασημί και ένα όχημα μάρκας Audi, χρώματος λευκού αντίστοιχα. Από εξακριβώσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας, προέκυψε ότι όσον αφορά το… όχημα, πρόκειται για όχημα μάρκας BMW, χρώματος μαύρου, ιδιοκτησίας… κατοίκου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Από επιπλέον αναζητήσεις της υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι ο υιός της… τυγχάνει ο… κάτοικος Παλαιού Φαλήρου και πατέρας αυτού, ο….. κάτοικος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ενώ όσον αφορά την δίκυκλη μοτοσικλέτα, προέκυψε ότι πρόκειται για δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας SYM Cruisum, χρώματος ερυθρού, ιδιοκτησίας… στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ως εκτούτου και μετά από εντολή του προϊσταμένου της υπηρεσίας μας, συστάθηκε ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό, προκειμένου να εξακριβωθεί το περιεχόμενο και η βασιμότητα της ανωτέρω πληροφορίας και θέσαμε δυο οικίες στις περιοχές Παλαιού και Αγ. Ιωάννη Ρέντη σε διακριτική επιτήρηση. Ενδεικτικά, αναφέρω τα ακόλουθα: Την 13/10/ 2021 και από την διακριτική επιτήρηση των ανωτέρω οικιών, εντοπίστηκε περί ώρα 15:00, ο …., να οδηγεί την …. μοτοσικλέτα και να εισέρχεται επί της οδού…, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, οικία του. Μετά το πέρας λίγο λεπτών, εξήλθε και με την ίδια μοτοσικλέτα, μετέβη σε χώρο πάρκινγκ του ποδοσφαιρικού γηπέδου Καραϊσκάκη επί της οδού Σοφιανόπουλού στην περιοχή του Πειραιά όπου και πραγματοποίησε ύποπτη συνάντηση, με άγνωστο άνδρα ηλικίας 60 με 65 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος, φαλακρό, ο οποίος προσήλθε στο σημείο ως οδηγός του Nissan, χρώματος λευκού. Εν συνεχεία ο… επέστρεψε στην επί της οδού… περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη οικία του. Περί ώρα 18: 00 εξήλθε εκ νέου και με την ανωτέρω μοτοσικλέτα, μετέβη σε κατάστημα καφέ στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πύλης στην περιοχή του Πειραιά. Εν συνεχεία ο… περί 19:00, μετέβη σε άγνωστο προορισμό προς το κέντρο των Αθηνών και εντοπίστηκε εκ νέου να εισέρχεται στην επί της οδού… στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, οικία του, περί ώρα 19: 45. Περί 20: 00 ώρα, εξήλθε εκ νέου και κατευθύνθηκε σε κατάστημα πλυντήριο αυτοκινήτων στην περιοχή του Πειραιά όπου και συναντήθηκε με τον οδηγό του οχήματος μάρκας Nissan, χρώματος λευκού, που προανέφερα πιο πάνω, ο οποίος όμως αυτή τη φορά προσήλθε στο σημείο ως οδηγός αυτοκινήτου μάρκας BMW, χρώματος μαύρου. Εν συνεχεία, ο… μετέβη σε χώρο, υπόγειο πάρκινγκ επί της οδού… στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο…, επέστρεψε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη οικία του. Από εξακριβώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας, όσον αφορά το υπ’ αριθμόν…. όχημα, προέκυψε ότι πρόκειται για όχημα, μάρκας Nissan, χρώματος λευκό, ιδιοκτησίας…. Την 15 / 10 / 21 και από διακριτική επιτήρηση της οικίας του, διαπιστώθηκε, αυτός να προσέρχεται περί 14: 30 οδηγώντας μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του. Περί 15: 50 εξήλθε εκ νέου και οδηγώντας την προαναφερθείσα μοτοσικλέτα, μετέβη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί της οδού Φλέμινγκ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου και συνάντησε τον… οδηγό του υπ’αριθμόν… μάρκας Nissan, χρώματος λευκού, στον οποίο και παρέδωσε μία μεγάλη χάρτινη σακούλα, χρώματος λευκού, η οποία πιθανόν περιείχε χρήματα, την οποία ο… τοποθέτησε εντός του οχήματος του και πιο συγκεκριμένα στην θέση του συνοδηγού.

Περί 16: 00 ώρα, ο… μετέβη αρχικά σε εταιρεία επί της οδού… στην περιοχή του Πειραιά, τοποθετώντας το ανωτέρω όχημα εντός του χώρου φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων, παραμένοντας εντός για 30 λεπτά περίπου και εν συνέχεια μετέβη στην περιοχή του Πειραιά όπου και πάρκαρε αφού πρώτα, είχε διατρέξει όλα τα παρακείμενα της εν λόγω συμβολής, τετράγωνα, λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, ελέγχοντας συνεχώς τους καθρέφτες του οχήματος, καθώς και όλα τα σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα και άτομα. Μετά από 5 λεπτά περίπου, προς ήρθε στην εν λόγω συμβολή, όχημα μάρκας SEAT, χρώματος ασημί, με άγνωστο άνδρα οδηγο και άγνωστη γυναίκα συνοδηγό. Η συνοδηγός, η οποία επρόκειτο για γυναίκα ηλικίας περίπου 35 με 40 ετών περίπου, με μαύρα μαλλιά, μετρίου αναστήματος και κανονική σωματική διάπλαση, η οποία φορούσε ροζ αθλητικές φόρμες, εξήλθε του οχήματος και κατευθύνθηκε προς το όχημα, άνοιξε το πορτμπαγκάζ, παρέλαβε μια χάρτινη σακούλα, μεσαίου μεγέθους, χρώματος καφέ ενώ εντός του οχήματος και στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο…. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου σε ερημικό και δυσπρόσιτο προς εμάς σημείο, προέβησαν σε ύποπτη, ολιγόλεπτη συνάντηση, με άγνωστο άνδρα στον οποίο και παρέδωσαν την προαναφερθείσα χάρτινη σακούλα, με τον τελευταίο, να αποχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση, με όχημα, τα ακριβή στοιχεία του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν από τους εκεί παριστάμενους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας.

Ο… αφού διενήργησε συνεχόμενα δρομολόγια περιμετρικά της συμβολής των οδών…, στην περιοχή του Πειραιά, λαμβάνοντας εκ νέου εξαιρετικά μέτρα προστασίας, ελέγχοντας συνεχώς τους καθρέφτες του οχήματος του καθώς και όλα τα σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα και άτομα, περί την 17: 00 ώρα, εισήλθε εκ νέου εντός ιδιωτικού χώρου φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων της εταιρείας που βρίσκεται επί της οδού… στον Πειραιά, πάρκαρε το υπ’ αριθμόν…οχημα και παρέλαβε από τον ίδιο χώρο της εταιρείας, το υπ’ αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot, χρώματος λευκού, στο πορτμπαγκάζ του οποίου τοποθέτησε μία νάιλον σακούλα μεσαίου μεγέθους, χρώματος μπλε και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Περί 20: 00 ώρα, ο… , έφτασε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, οικία του. Από εξακριβώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας, όσο αφορά το υπ’ αριθμόν… όχημα, προέκυψε ότι πρόκειται για το όχημα μάρκας SEAT, χρώματος ασημί, ιδιοκτησίας…, ο οποίος διαμένει στην περιοχή του Χαλανδρίου, μαζί με την σύντροφό του, υπήκοο Βουλγαρίας, οι οποίοι προφανώς είναι τα άτομα τα οποία ανέφερε η αρχικώς δοθείσα πληροφορία και μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών από τον…, ενώ όσον αφορά το Ι.Χ. αυτοκίνητο, προέκυψε ότι πρόκειται για όχημα μάρκας Peugeot 208, χρώματος λευκού, ιδιοκτησίας… Leasing… στην Αθήνα.

Την 18 / 10 / 21 και από την διακριτική επιτήρηση του…, προέκυψε ότι περί ώρα 15:00, βρισκόταν εντός της εταιρείας στην περιοχή του Πειραιά, έχοντας παρκάρει το όχημα του εντός του ιδιωτικού χώρου φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων. Παράλληλα περί ώρα 15: 00, εντοπίστηκε από αστυνομικούς υπηρεσίας στην περιοχή του Πειραιά, έναντι της εταιρείας με την επωνυμία…, να βρίσκεται παρκαρισμένο το υπ’αριθμόν… όχημα. Περί 16: 40 ο…, εξήλθε της ανωτέρω εταιρείας με το υπ’αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο και αφού διενήργησε συνεχόμενα δρομολόγια περιμετρικά της συμβολής των οδών… στην περιοχή του Πειραιά, λαμβάνοντας εκ νέου εξαιρετικά μέτρα προστασίας, ελέγχοντας συνεχώς τους καθρέφτες του οχηματος του καθώς και όλα τα σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα και άτομα, στάθμευσέ στη συμβολή των οδών…, επιτηρώντας το υπ’αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο. Περί 17: 00 ώρα, προσήλθε στο σημείο, όχημα άγνωστης μάρκας, χρώματος ασημί, οδηγός του οποίου παρκάρει πλησίον του υπ’αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκινήτου, κατέβηκε από το όχημα του, άνοιξε το πορτ μπαγκάζ του τελευταίου οχήματος και παρέλαβε μια νάιλον σακούλα, μεσαίου μεγέθους λευκού χρώματος. Εν συνεχεία εισήλθε στο όχημα του και κατευθύνθηκε αρχικά προς την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και εν συνεχεία προς την περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου και προέβη σε ύποπτη, ολιγόλεπτη συνάντηση, με άγνωστο άντρα στον οποίο και παρέδωσε την προαναφερθείσα σακούλα, με τον τελευταίο να αποχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση με τα πόδια, εκμεταλλευόμενος την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Από εξακριβώσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας, όσον αφορά το υπ’ αριθμόν… Ι.Χ. , προέκυψε ότι πρόκειται για όχημα μάρκαςVolkswagen Polo , χρώματος λευκού, Ιδιοκτησίας… ενοικιάσεις αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα. Την 20 / 10 / 21 και από την διακριτική επιτήρηση δυο οικίων, προέκυψε ότι πρωινές ώρες ο πρώτος, οδηγώντας μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του, μετέβη σε γραφεία στην περιοχή του Πειραιά.

Περί 11: 15 ώρα, εξήλθε με την ανωτέρω μοτοσικλέτα, μετέβη σε καφέ στη συμβολή των οδών Πύλης και Λαμπράκη στην περιοχή του Πειραιά. Περί 13: 00 ώρα, εκ νέου με την προαναφερθείσα μοτοσικλέτα, κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, προς το κέντρο της Αθήνας. Περί 11: 50 ο… εξήλθε της οικίας του στο Παλαιό Φάληρο και οδηγώντας το υπ’ αριθμόν….Ι.Χ., κατευθύνθηκε προς την εταιρεία στην περιοχή του Πειραιά, που και αφίχθη περί 12: 10, παρκάροντας εντός του ιδιωτικού χώρου φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων και κινούμενος στο οπίσθιο μέρος αυτής, όπου βρίσκεται ο χορός φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων. Περί ώρα 12: 50, ο…, εξήλθε της εταιρείας με τα πόδια και κατευθύνθηκε προς την οδό…, εναντι της εταιρείας με την επωνυμία…, οπου και βρισκόταν παρκαρισμένο το υπ’αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο. Αφού ξεκλείδωσέ το εν λόγω όχημα, εισήλθε εντός και το μετακίνησε λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, ελέγχοντας συνεχώς τους καθρέφτες του οχήματος του. Εν τέλει, πάρκαρε το εν λόγω όχημα, στην περιοχή του Πειραιά, πλησίον καταστήματος – πλυντήριο αυτοκινήτων και επέστρεψε με τα πόδια εκ νέου στην εταιρεία…. Περί 14:00 ώρα, ο… εξήλθε της ανωτέρω εταιρείας και κατευθύνθηκε επί της οδού… στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη, πλησίον καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνάντησε τον… ο οποίος προσήλθε στο σημείο με μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του. Εκεί, ο παρέλαβε από τον…., μια νάιλον τσάντα, χρώματος λευκού, η οποία πιθανόν περιείχε χρήματα, την οποία και τοποθέτησε στη θέση του συνοδηγού. Ο… εν συνεχεία εισήλθε στην οικία του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ενώ ο… οδηγός του υπ’αριθμόν… ΙΧ, αφού ήρθε από την οδό… στην περιοχή του Πειραιά,εισήλθε για μια ακόμα φορά εντός της εταιρείας, …. Στις 15: 40 ο…, με τα πόδια μετέβη στην περιοχή του Πειραιά, πλησίον καταστήματος πλυντήριο αυτοκινήτων, όπου και είχε παρκάρει το υπ’αριθμόν… όχημα, το οποίο παρέλαβε και λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, ελέγχοντας τους καθρέφτες του οχήματος του, το πάρκαρε εκ νέου στην περιοχή του Πειραιά, έναντι της εταιρείας και με τα πόδια επέστρεψε στην προαναφερθείσα εταιρεία. Περί 15:50, ο…, οδηγός του υπ’ αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκινήτου και λαμβάνοντας για πολλοστή φορά εξαιρετικά μέτρα προστασίας, μετέβη στην περιοχή του Πειραιά όπου και προ λίγη ώρα είχε παρκάρει το υπ’αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρκάροντας ακριβώς από πίσω του. Κοιτάζοντας συνεχώς γύρω του, ελέγχοντας όλα τα διερχόμενα οχήματα και άτομα, άνοιξε το πορτμπαγκάζ του υπ’αριθμόν… οχηματος και τοποθέτησε εντός μία νάιλον σακούλα. Στη συνέχεια μετέβη εκ νέου στην επίμαχη εταιρεία.

Μετά από 5 λεπτά, με το υπαριθμόν οχημα, μετέβη στην συμβολή των οδών…στην περιοχή του Πειραιά, τοποθετώντας το όχημα με τέτοιο τρόπο που του επέτρεπε να επιτηρεί το υπ’αριθμόν… αυτοκίνητο. Περί 16:25 ώρα, απο αστυνομικούς της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκε Audi, χρώματος λευκού να βρίσκεται παρκαρισμένο στην περιοχή του Πειραιά, με δύο άγνωστα άτομα, εντός, οι οποίοι ήλεγχαν εξονυχιστικά, όλα τα διερχόμενα οχήματα και άτομα της εν λόγω οδού καθώς και της οδού…. Ο συνοδηγός του οχήματος, εξήλθε και στην συμβολή των οδών… στην περιοχή του Πειραιά, συνέχιζε τα ελέγχει εξονυχιστικά όλα τα διερχόμενα οχήματα και άτομα. Ο οδηγός του υπ’αριθμον οχηματος, μετέβη στην οδό… και πάρκαρε πίσω από το υπ’αριθμόν… οχημα. Κατέβηκε από το όχημα του και αφού άνοιξε το πορτμπαγκάζ παρέλαβε, την προαναφερθείσα νάιλον σακούλα, την οποία προ λίγης ώρας ο…, είχε τοποθέτησει εντός. Καθ’όλη τη διάρκεια, ο… παρέμενε στη συμβολή των οδών… στην περιοχή του Πειραιά, παρακολουθώντας την διαδικασία, επιτηρώντας παράλληλα όλο το χώρο περιμετρικά της συμβολής των οδών. Οδηγός του υπ αριθμον…οχήματος, αφού παρέλαβε από την συμβολή των οδών…στην περιοχή του Πειραιά, τον προαναφερόμενο συνοδηγό, κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Παγκρατίου, πλην όμως εκμεταλλευόμενος την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ιδιαιτερότητα της εν λόγω περιοχής, αποτελούμενη από πληθώρα οικοδομικών τετράγωνών, διέφυγε της διακριτικής επιτήρησης μας. Εν συνεχεία ο… εισηλθε στην εταιρεία με την επωνυμία…. Από εξακριβώσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν απο την υπηρεσία μας, το υπ’ αριθμόν… όχημα προέκυψε ότι πρόκειται για Audi Α1, χρώματος λευκού, ιδιοκτησίας του…. ο οποιος διαμένει σε οικία στην περιοχή του Χαλανδρίου και όποιος είναι το τελευταίο άτομο της αρχικώς δοθείσας πληροφορίας, με μικρό όνομα …., που μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από τον…. Την 22 – 10 – 21 και από την διακριτική επιτήρηση των οικιών των … προέκυψε ότι περί τις 12: 30, ο πρώτος οδηγός ξεκίνησε απο την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου οικία του, με κατεύθυνση την εταιρεία με την επωνυμία…. Περί 12: 45, δεύτερος εντοπίστηκε να βρίσκεται σε καφέ στη συμβολή των οδών Πύλης και Γρηγορίου Λαμπράκη στην περιοχή του Πειραιά.

Περί 13:30 ώρα και αφού πρώτα είχε μεταβεί στην Αγίου Ιωάννη Ρέντη οικία του, μετέβη σε χώρο πάρκινγκ πολυκαταστήματος με την επωνυμία factory outlet που βρίσκεται επί της οδού Κανελλοπούλου στην περιοχή του Πειραιά. Εκεί, τον ανέμενε ο…, ο οποίος είχε προσέλθει στο σημείο, να παραλαμβάνει από τον… , μια σακούλα η οποία προφανώς περιείχε χρήματα τοποθετώντας την εντός του οχήματος του. Εν συνεχεία ο…, αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, με τον… να εισέρχεται στην επί της οδού… Αγίου Ιωάννη Ρέντη οικία του. Την 26 – 10 – 21 και περί ώρα 11: 10, ο… εντοπίστηκε να βρίσκεται εντός της επίμαχης εταιρείας στην περιοχή του Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα στον οπίσθιο χώρο φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων, εταιρεία της οποίας διαχειριστής και μέτοχος φέρεται ημεδαπός με στοιχεία… που διαμένει στην περιοχή του Κερατσινίου και όποιος στην αρχική πληροφορία, αναφέρεται …..Περιεκτικά: 15:00, ο…, αποχώρησε ως οδηγός, αυτοκινήτου μάρκας Renault, χρώματός γκρι και κατευθύνθηκε προς την λεωφόρου Συγγρού στην περιοχή Φιξ. Εν συνεχεία περι ώρα 11: 40 μετέβη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου και συναντήθηκε με τον… και περί ώρα 12: 00, επέστρεψε εκ νέου στην εταιρεία με την επωνυμία… Και πιο συγκεκριμένα στο οπίσθιο χώρο φόρτωσης/ εκφόρτωσης. Περί ώρα 12: 30 απο αστυνομικούς της υπηρεσία μας εντοπίστηκε να βρίσκεται παρκαρισμένο στην περιοχή του Πειραιά, το υπ’αριθμόν… οχημα. Περί 13:30, ο… οδηγός του υπ’ αριθμον οχήματος, ξεκινά από την εταιρεία, με συνοδηγό άγνωστο νεαρό άτομο, το οποίο μετέφερε και αποβίβασε στην περιοχή του Πειραιά, επιστρέφοντας ξανά στην εταιρεία. Περί 14: 50, ο οδηγός του υπ’αριθμον…, μεταβαίνει στην οδό…που βρισκόταν παρκαρισμένο το υπ’αριθμόν…., παρκάροντας στο οπίσθιο μέρος αυτού. Ταυτόχρονα στο σημείο προσήλθε το υπ’αριθμόν Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον ο οποίος παρκάρει απέναντι απ’ το υπ’αριθμόν αυτοκίνητο.

Αφού ο… συνομίλησε με τον…, ανοιξε το πορτμπαγκάζ του οχήματος και παρέλαβε ένα χάρτινο κουτί, χρώματος καφέ και τοποθέτησε εντός του οχήματος του. Κατόπιν ο… μετέβη στην επίμαχη εταιρεία και ο …μετέβη προς την περιοχή του Χαλανδρίου και εισήλθε εντός της οικίας του. Από εξακριβώσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν από την υπηρεσία μας, όσον αφορά το υπ’ αριθμόν… Ι.Χ. αυτοκίνητο, προέκυψε ότι πρόκειται για όχημα μάρκας Renault, χρώματός γκρι, ιδιοκτησίας… με έδρα την Αθήνα. Την 29 / 10 / 21 και περί 13: 30, εντοπίστηκε ο… να εξέρχεται της επίμαχης εταιρείας και να επιβιβάζεται στο υπ’αριθμόν… Ι.Χ. μάρκας Skoda , χρώματος ερυθρού και να μεταβαίνει στην περιοχή του Πειραιά και να παρκάρει. Εν συνεχεία με τα πόδια επέστρεψε εκ νέου στην εταιρεία και περί ώρα 15: 00 αποχώρησε από την εταιρεία ως οδηγός του υπ’αριθμόν… οχηματος προς άγνωστη κατεύθυνση. Από εξακρίβώσεις οι οποίες διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας, όσον αφορά το υπ’ αριθμόν… όχημα προέκυψε ότι πρόκειται για όχημα μάρκας Skoda Fabia , χρώματος ερυθρού, ιδιοκτησίας… Ενοικιάσεις, με έδρα την Αθήνα καθ’όλη τη διάρκεια της διακριτικής επιτήρησης του, ο…, επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση την εταιρεία στην περιοχή του Πειραιά και παρέμενε εκεί μεγάλα χρονικά διαστήματα και κατά κύριο λόγο, στο οπίσθιο μέρος αυτής , στο χώρο εκφόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων, παρουσία πάντοτε του…. Τις προαναφερόμενες φορές που ο…,εξηλθε με σακούλες και τις τοποθέτησε σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στα προαναφερόμενα σημεία, βρισκόταν στην εταιρεία και συγκεκριμένα στο γραφείο του, ο…. Από όλες τις κινήσεις αυτές, συμπεράναμε – πιθανολογήσαμε σφόδρα, ότι όπως η πληροφορία ανέφερε το εν λόγω κατάστημα χρησιμοποιείται από εγκληματική οργάνωση ως χώρος αποκρύψης να ποσοτήτων ναρκωτικών. Την 02 / 11 / 21 και από την διακριτική επιτήρηση ο …. μετέβη περί 11: 48 στην επίμαχη εταιρεία παρκάροντας την είσοδο του πάρκινγκ αυτής. Αφού εξήλθε του οχήματος του, κατευθύνθηκε στο οπίσθιο μέρος του χώρου φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων και περί 11: θα κρατούσε στα χέρια του, μια νάιλον σακούλα, χρώματος μπλε. Εν συνεχεία με τα πόδια μετέβη επί της οδού… στην περιοχή του Πειραιά που βρισκόταν παρκαρισμένο το υπ’αριθμόν οχημα, ξεκλείδωσέ, έβαλε στο πορτμπαγκάζ αυτού, την προαναφερθείσα σακούλα και τοποθέτησε λίγα μέτρα μακριά σε σημείο που έχουμε την δυνατότητα να το επιτηρούμε με ασφάλεια.

Ο…έδειχνε εξαιρετικά ανήσυχος, κοιτάζοντας συνεχώς γύρω του όλα τα διερχόμενα οχήματα και άτομα επί της εν λόγω οδού και στο φόβο να ‘χει γίνει αντιληπτή η παρουσία μας, διατάχθηκαν αυτό μπροστά με τις υπηρεσίες μας, όπως προβούμε στην κινητοποίηση του εν λόγω ατόμου. Παράλληλα στο σημείο προς ήρθε και ο…, ο οποίος αφού πάρκαρε το όχημα του, κατέβηκε κρατώντας στα χέρια του μια σακούλα. Πράγματι περί 12: 10 και επί της οδού …, στον Πειραιά ακινητοποιήθηκε ο…, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου άνεργος. Ο… συνελήφθη από την υπηρεσία μας. Επιπλέον κατασχέθηκαν όχημα μάρκας BMW χρώματος μαύρου, Renault, χρώματός γκρι, Skoda χρώματος ερυθρού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικια στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 210.550 ευρω, έξι φύλλα Α4 και τρία χάρτινα κομμάτια μικρότερο μέγεθος, με ιδιόχειρες σημειώσεις που αναγράφουν χρηματικά ποσά και ποσότητες ναρκωτικών. Περί 12:25 ώρα της 02 / 11 / 21 στην περιοχή του Πειραιά, ακινητοποιήθηκε ο…
Στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω ότι κατά την είσοδο μας στην προαναφερθείσα εταιρεία και στο πίσω μέρος αυτής, που βρισκόταν ο χορός φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων, εργάζονταν πλήθος υπαλλήλων της εταιρείας σε διάφορα πόστα και ο… βρισκόταν εντός του γραφείου του, το οποίο βρίσκεται κι αυτό στο οπίσθιο μέρος της εν λόγω εταιρείας, με δυνατότητα ελέγχου όλου του χώρου φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων. Ο… σε ερώτηση σχετικά με το αν ο… ερχόταν στην εταιρεία του κι αν υπήρχε χώρος στον οποίο έχει αφήσει τα πράγματα του, μας οδήγησε στο σημείο και μας έδειξε το σημείο στο οποίο βρέθηκαν οι προαναφερόμενες κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης.

Κατά την έρευνα μας στην εν λόγω εταιρεία και σε οπτικό έλεγχο του καταγράφικου συστήματος αυτής, διαπιστώθηκε ότι ο… να καταφθάνει στην εταιρεία με το υπ’αριθμόν…αυτοκίνητο και να το παρκαρει στην είσοδο του πάρκινγκ αυτής. Εν συνεχεία κινήθηκε πεζός προς το οπίσθιο μέρος εταιρείας κατευθύνθηκε απευθείας στο γραφείο του…. με τον οποίο και συνομίλησε. Εν συνέχεια κατευθύνθηκε στο σημείο και που βρέθηκαν οι κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου μέτρων και σε άμεση οπτική επαφή με το γραφείο του… και τον ίδιο, την επίμαχη στιγμή και εισήλθε στο γραφείο του…. Εν συνεχεία κινήθηκε εσωτερικά στα γραφεία της εταιρείας κρατώντας στα χέρια του μια νάιλον σακούλα χρώματος μπλε, εξήλθε αυτής και κινήθηκε επί της οδού Καραολή Δημητρίου με κατεύθυνση την οδό Κανελλοπούλου, κρατώντας στα χέρια του μία τσάντα. Παράλληλα θέλω να προσθέσω ότι καθ’όλη τη διάρκεια της έρευνας, από την υπηρεσία μας, έγιναν τα δέοντα, με σκοπό την συντομότερη διεξαγωγή της έρευνας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας και την άμεση επαναφορά αυτή σε πλήρη λειτουργία. Από αξιωματικούς υπηρεσίας μας, ενημερώθηκε πλήρως για την υπόθεση και την εμπλοκή του… και η σύζυγός του. Σε συνεχείς ερωτήσεις προς τους συλληφθέντες ο… αποδέχθηκε ότι από κοινού με τον… μετέβαιναν στην περιοχή του Πειραιά, με το όχημα του πλην όμως δε γνωρίζε ακριβώς τι έκανε ο…. Ο και η υπήκοος Βουλγαρίας, αποδέχθηκαν την σε βάρος της πράξης. Όσον αφορά τον… αποδέχθηκε οτι ό συγκέντρωνε χρήματα και τα παρέδιδε στον…., πλην όμως δε γνωρίζε ότι αυτά που έρχονται είναι πραγματικά. Όσον αφορά τον… αποδέχθηκε ότι οι ουσίες, οι οποίες βρέθηκαν στην επιχείρηση του, τοποθετήθηκαν τον…, μη δίνοντας όμως περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες για την υπηρεσία μας. Τέλος ο… κράτησε ιδιαιτέρως αρνητική στάση

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024