Ψηλά ο πήχυς για τη 2η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK 2022

2η ΔΙΑΣΚΕΨΗ THE GREEKS ARE BACK 2022

16 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η 2η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2022, στο Grand Hyatt Athens.

«THE GREEKS ARE BACK», ονομάζεται η πρωτοβουλία που αφορά στην οργάνωση ετήσιας διάσκεψης Ελλήνων – ανώτερων στελεχών που εργάζονται στο εξωτερικό, για να συζητήσουν και να προτείνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας THE GREEKS ARE BACK είναι:

  • Να δοθεί η δυνατότητα στην πολιτεία να γνωρίσει με άμεσο τρόπο πώς τα κεντρικά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών αξιολογούν τις πολιτικές της Ελλάδας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
  • Να επωφεληθεί η Ελλάδα από τις καλές πρακτικές άλλων χωρών στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μέσω της γνώσης και εμπειρίας των Ελλήνων – ανώτερων στελεχών που εργάζονται στο εξωτερικό.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στην πολιτεία να κινητοποιήσει τους Έλληνες – ανώτερα στελέχη του εξωτερικού, για να προωθήσουν την Ελλάδα στις εταιρείες τους ως επενδυτικό προορισμό, εφοδιάζοντάς τους με τις κατάλληλες πολιτικές και εργαλεία.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες – ανώτερα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών στο εξωτερικό να υποβάλουν προτάσεις πολιτικής στην πολιτεία, για να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Η 1η Διάσκεψη της πρωτοβουλίας  THE GREEKS ARE BACK πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021, με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων – ανώτερων στελεχών από 40 και πλέον μεγάλες εταιρείες, σε 12 χώρες του Κόσμου, οι δε προτάσεις τους συμπεριλήφθηκαν στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία εστάλη στην Κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή των Ελλήνων και άλλους φορείς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας Public Affairs and Networks,
κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Τα σχόλια και οι εντυπώσεις όλων όσοι συμμετείχαν στην 1η Διάσκεψη ήταν εξαιρετικά εγκωμιαστικά. Συνεπώς, ο πήχυς είναι ήδη ψηλά για τη συνέχεια. Εξίσου ψηλά, όμως, βρίσκονται τόσο η δική μας διάθεση ως οργανωτών όσο και, κυρίως θα έλεγα, η διάθεση συμμετοχής και στήριξης από τους Έλληνες – ανώτερα στελέχη του εξωτερικού και τις εταιρείες – χορηγούς. Όλα αυτά μας δίνουν τη βάσιμη βεβαιότητα ότι θα έχουμε μια ακόμη καλύτερη 2η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK, τον Νοέμβριο 2022».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024