Στη Λαμία οι αγώνες του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Ανδρών – Γυναικών

Η πόλη της Λαμίας έχει την τιμή να φιλοξενήσει άλλη μια σπουδαία διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας

29 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πρόκειται για το 70ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανδρών και το 43ο Πανελλήνιο Ατομικό  Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην πόλη μας, από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Σαμαράς» στην πλατεία Διάκου.

Ο Δήμος Λαμιέων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των οφελών της καλλιέργειας του σώματος και του πνεύματος, υποστηρίζει δράσεις αθλητικού και  πνευματικού χαρακτήρα. Το σκάκι είναι ένα άθλημα που διαμορφώνει χαρακτήρα και δυναμώνει το μυαλό. Η διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα στον οποίο θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι σκακιστές της χώρας  συμβάλλει στην προβολή της περιοχής μας, που θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει αθλητές, παράγοντες, προπονητές, κριτές και φίλους τους αθλήματος  από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα  ο Δήμος Λαμιέων ως συνδιοργανωτής σε συνεργασία με τα σκακιστικά σωματεία της περιοχής μας (ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ) και την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις για τη γνωριμία των δημοτών  μας,  με το άθλημα του Σκάκι.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Τελετή έναρξης                  Σάββατο 4-12-2021

Ώρα: 15:00, Ξενοδοχείο Σαμαράς

 

Χρόνος διεξαγωγής   πρωταθλήματος              Καθημερινά από 4-12-2021 έως 12-12-2021

Ώρες: 16:00 – 22:00, Ξενοδοχείο Σαμαράς

 Παράλληλες Δράσεις –       Στις κεντρικές πλατείες της πόλης θα υπάρχουν σκακιέρες, όπου οι δημότες θα μπορούν να παίξουν ελεύθερα σκάκι με την καθοδήγηση μελών των σκακιστικών συλλόγων

–       Σκακιστική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ  του Δήμου μας με χειροτεχνίες.

–       Σε συνεργασία με την  Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση Φθιώτιδας επισκέψεις των μαθητών στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων, όπου τα μέλη τους θα κάνουν  εκμάθηση σκάκι στους μαθητές  και στη συνέχεια θα παίζουν στην επιδαπέδια σκακιέρα στην πλατεία Διάκου. Παράλληλα οι μαθητές μας θα λάβουν μέρος σε καλλιτεχνικές δράσεις όπως  ζωγραφική και χειροτεχνία  με θέμα: «Το σκάκι μέσα από τα μάτια των παιδιών», που στόχο θα έχουν  την ανάδειξη της εικαστικής διάστασης του δημοφιλούς πνευματικού αθλήματος.

–       Αγώνας Simultane* το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 10πμ. στην πλατεία Ελευθερίας

 

*Simultane: Αγώνας ενός παίχτη με πολλούς αντιπάλους  ταυτόχρονα.

 

Τελετή λήξης            Κυριακή 12-12-2021

Μετά την λήξη του τελικού, περίπου στις 21:00

 

Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και των παράλληλων δράσεων θα εφαρμόζονται  αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα υπάρχει διαθέσιμη ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων, από το www.chess24.com και από το site του Δήμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024