Στη Βουλή η ρύθμιση για τη διανομή των σχολικών γευμάτων

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 16,6 εκ. ευρώ.

3 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Η ρύθμιση κατατέθηκε λόγω της δικαστικής εκκρεμότητα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα. Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 16,6 εκ. ευρώ.

Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρύθμιση ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.

Βούληση του Υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, «να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στο διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες)», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

31 Μαρτίου 2023