Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 0-1: Απόδραση

Το αυτογκόλ του Ρούμπεν Γκαρθία ήταν αρκετό για τη Λαμία, καθώς χωρίς να απειλήσει καθόλου τον Αστέρα έφυγε με πολύτιμο τρίποντο από την Τρίπολη (0-1)

7 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (7/11) η Το αυτογκόλ του Ρούμπεν Γκαρθία ήταν αρκετό για τη Λαμία, καθώς χωρίς να απειλήσει καθόλου τον Αστέρα έφυγε με πολύτιμο τρίποντο από την Τρίπολη (0-1)στην Τρίπολη, καθώς επικράτησε 1-0 του Αστέρα και απομακρύνθηκε από την ουρά.

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Σανταφέ, Βαλιέντε, τους Ριέρα, Σίτο στα άκρα και τον Σονί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπενίτο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αντέτζο, Τζενετόπουλο, Μαζουλουξή στα στόπερ, τον Προβυδάκη δεξί μπακ χαφ, τον Ανχελ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Γκέντσογλου στα «6αρο-8άρια», τον Τιρόνε στο «10» και τους Καραμάνο, Αραμπούλι φορ.

Ανούσια κατοχή οι γηπεδούχοι

Οι αρκετές απουσίες των φιλοξενουμένων στο μεσοεπιθετικό σκέλος (Ρόμανιτς, Μανούσος, Νούνιες) τους οδήγησαν σε ένα «σφιχτό» 3-5-2, ενώ εκείνες των γηπεδούχων (Μπαράλες, Μουνάφο) ήταν λογικό να επηρεάσουν τη δική τους λειτουργία. Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί το πρώτο μισό δεν είχε ρυθμό και φάσεις. Οχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά. Η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους με 2 τελικές που αφορούσαν μία απόπειρα για «ψαλιδάκι» του Σόνι (34′) και την κεφαλιά του Μπενίτο που πέρασε άουτ (45’+1′). Οι Αρκάδες κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα άνω του 60%, όμως δεν έβρισκαν διαδρόμους και οι φιλοξενούμενοι πήραν, σε αυτό το διάστημα, άριστα στο ανασταλτικό/τακτικό κομμάτι.

Η Λαμία προηγούνταν στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχει τελική!

Μάλιστα πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να κάνουν τελική, αλλά ευρισκόμενοι μπροστά στο σκορ με 1-0! Από την αρχή έδειξαν διατεθειμένοι να «περιμένουν» και να «χτυπήσουν» στην κόντρα και σε 2-3 περιπτώσεις το έπραξαν με τους μπακ-χαφ τους Ανχελ Μαρτίνεθ, Προβυδάκη και σε μία εξ’ αυτών, στο 27′, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη, ο Τιρόνε «έπιασε« αέρα, η μπάλα βρήκε στον Γκαρθία και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιφτσή. Ετσι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε με γκολ αλλά χωρίς τελική!

Φουριόζος ο Ριέρα, απειλητικός ο Αστέρας

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Η μετατόπιση του Ριέρα στην αριστερή πλευρά των Αρκάδων τους έδωσε «ώθηση» και στο πρώτο τέταρτο (46′-60′) ο Αστέρας έδειξε δις απειλητικός με εκείνον (47′, 58′) και από μία με τους Καστάνιο (51′). Μπενίτο (56′). Κάπου εκεί όμως και μετά την είσοδο του Σκόνδρα οι φιλοξενούμενοι που σε εκείνο το σημείο «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 3-4-3 και βελτιώθηκαν ανασταλτικά. Οι Αρκάδες ναι μεν συνέχισαν να έχουν την κατοχή, χωρίς όμως να «παράγουν» φάσεις.

Ο Τιρόνε «κοντά» στο 2-0

Μάλιστα στο 63′ έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0. Η Λαμία βρήκε τότε τρανζίσιον με τον Ανχελ Μαρτίνεθ, ανέβηκε όλη την αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα για τον Τιρόνε που έρχονταν σαν «τρέιλερ», αλλά ο Τσιφτσής απομάκρυνε. Λίγο αργότερα ο Αστέρας γύρισε σε ένα «καθαρό» 4-4-2, πλέον αντίπαλός του ήταν και ο χρόνος και μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο του ματς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024