Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανία την αποχαιρετά σε μια ιστορική τελετή

Σε εξέλιξη η Γερμανία αποχαιρετά με τιμές την «σιδερά κυρία της Ευρώπης» Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποσύρεται από την πολιτική σκηνή.

3 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η τελετή αποχαιρετισμού ξεκίνησε με ομιλία της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ στους προσκεκλημένους: Δηλαδή όλους τους υπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας, με τους οποίους συνεργάστηκε τα 16 χρόνια της καγκελαρίας της.

Δείτε LIVE εικόνα από το «αντίο» στην Άνγκελα Μέρκελ

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος Μπετίνα Σάουστεν αναλύει με τη βοήθεια του πολιτικού επιστήμονα Καρλ-Ρούντολφ Κόρτε την πολιτική κληρονομιά της.

Ο αντισυνταγματάρχης Σβεν Χόμαν έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής εκδήλωσης με μπάντα του στρατού να παιανίζει, με στρατιώτες σε ειδικούς σχηματισμούς και αναμμένους πυρσούς. Μια τελετουργία που έχει τις καταβολές της στον 16ο αιώνα. Το ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται αυτήν την φορά σε μια σημαντική λεπτομέρεια. Η παράδοση θέλει τον ή την πολιτικό, στην οποία αποδίδεται αυτή η ύψιστη τιμή, να επιλέγει τρία τραγούδια της αρεσκείας της.

Το πρώτο τραγούδι δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για τον χορωδιακό εκκλησιαστικό ύμνο “Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε” του Γιόχεν Ρίγκερ.

πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ