Eγκαίνια μονοπατιού Στρόπωνες – Κούτουρλα ΕΟΣ Χαλκίδας

"Όλες οι εργασίες γίνονται εθελοντικά, από μέλη του συλλόγου και με αυτοχρηματοδότηση, με μόνο κίνητρο την αγάπη για την φύση και την ανάδειξη της περιοχής"

8 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της διαδρομής που ενώνει τα χωριά Στρόπωνες με Κούτουρλα, η διαδρομή αναβίωσε μετά από δεκαετίες και αποτελούσε την κύρια οδό επικοινωνίας μεταξύ των χωριών με τα πόδια είτε με τα μουλάρια τότε.

Την διαδρομή καθάρισε με πολύ κόπο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας με εργασίες μηνών. Στις εργασίες συμμετείχαν κάτοικοι των χωριών. Για τα εγκαίνια επισκέφτηκαν και χάρηκαν την διαδρομή, συνορειβάτες από την Αθήνα ο πεζοπορικός σύλλογος Χαλανδρίου ο Φυσιολατρικός σύλλογος Βριλλησού και φίλοι ορειβάτες από άλλους συλλόγους.

Η διαδρομή αποτελεί μέλος του οράματος του συλλόγου που δουλεύει εντατικά τα τελευταία τρία χρόνια, μια μεγάλη διαδρομή από την Στενή μέχρι την Κύμη συνδέοντας τα χωριά όπως γινόταν η κίνηση αιώνες πριν. Οι εγκλεισμοί έχουν δυσκολέψει την διαδικασία αλλά παρόλο τις δυσκολίες πριν την δεύτερη καραντίνα τον Νοέμβριο εγκαινιάστηκε η παλιά διαδρομή Μετόχι – οροπέδιο Βρομονέρας και μετά τον εγκλεισμό της δεύτερης καραντίνας τον Μαϊο εγκαινιάστηκε η σύνδεση της πηγής Κόνισμα με το χωριό Στρόπωνες.

Όλες οι εργασίες γίνονται εθελοντικά, από μέλη του συλλόγου και με αυτοχρηματοδότηση, με μόνο κίνητρο την αγάπη για την φύση και την ανάδειξη της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024