Επιμένει ο Σαρακιώτης στη Βουλή για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας

Η τοποθέτηση του Βουλευτή

15 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Επιμένει στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης υποβάλλοντας μία ακόμη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Μετά την πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβασή του (υπ’ αριθ. πρωτ. 1550/29-11-2021) μέσω της οποίας ζητείται η λειτουργία των επτά αδρανών κλινών Μ.Ε.Θ., οι οποίες παραδόθηκαν, από τις 4 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επανέρχεται θέτοντας εκ νέου το θέμα της ενίσχυσής του με ανθρώπινο δυναμικό πολλαπλών ειδικοτήτων.

Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Σαρακιώτης, αναφέρεται και σε δύο συγκεκριμένες ομόφωνες αποφάσεις του συλλογικού οργάνου διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης της Λαμίας, σύμφωνα με τις οποίες έχει προσδιοριστεί με συγκεκριμένο τρόπο η αναγκαιότητα πρόσληψης υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για τις οποίες ακόμη αναμένεται η τυπική έγκριση της αρμόδιας αρχής. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει:

«Μόλις χθες, ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ στη Φθιώτιδα μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις λίγων ημερών χάθηκαν δεκάδες συμπατριώτες μας. Την ώρα που εξαιτίας της επικέντρωσης των δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η επάρκεια του Νοσοκομείου Λαμίας, σε ό,τι αφορά την κάλυψη ευρύτερων υγειονομικών αναγκών των πολιτών, συνεχώς αποδυναμώνεται. Οι ίδιες οι εποπτευόμενες από το Υπουργείο Υγείας, διοικήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να σταθούν όρθιες στην κορύφωση της πανδημίας.

Εντούτοις, το αρμόδιο Υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά, μη παρέχοντας τις απαιτούμενες εγκρίσεις ώστε να εκκινήσει η διαδικασία πρόσληψης πολλαπλών ειδικοτήτων υγειονομικού προσωπικού. Με τη στάση της αυτή η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει αυτό που λέμε καθημερινά. Ότι, ούτε μπορεί, αλλά πρωτίστως ούτε θέλει να στηρίξει ουσιαστικά το Ε.Σ.Υ. και τη δημόσια υγεία. Αποδεικνύει ότι, προτιμά το ρόλο του καταμετρητή απωλειών και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Στις πόσες καθημερινές απώλειες, πρέπει να φθάσουμε για να πράξουν το αυτονόητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024