Η Παπαστράτος φυτεύει 70.000 δέντρα

Ξεκίνησε την αποκατάσταση του Φυσικού Περιβάλλοντος σε πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

8 Δεκεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Φυτεύει 70.000 δέντρα μέχρι το 2023 και αναλαμβάνει τη φροντίδα τους μέχρι το 2026

H Παπαστράτοςανακοινώνει την έναρξη ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική, με τη φύτευση 70.000 δέντρων έως το 2023 και τη φροντίδα τους μέχρι το 2026.

Σημαντικά στοιχεία του έργου:

– Είναι το πρώτο πρόγραμμα Αναδόχου Αναδάσωσης που ξεκίνησε να υλοποιείται μετά από τις φετινές πυρκαγιές.

– Η Παπαστράτος αναλαμβάνει τη φύτευση των 70.000 δέντρων μέχρι το 2023και τη φροντίδα τους μέχρι το 2026.

– Στο επίκεντροτου προγράμματος αναδάσωσης της Παπαστράτος είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία, περιοχή που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

-Συνολικά θα αναδασωθούν 1.000 στρέμματα (500 στρέμματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και 500 στρέμματα στον Άγιο Στέφανο) με δέντρα συμβατά στην ελληνική βιοποικιλότητα και σε συνεργασία με την Πολιτεία & την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Η αρχή έγινε συμβολικά στον Άγιο Στέφανο, σε περιοχή που δεν μπορείνα αναγεννηθεί φυσικά, με φύτευση των πρώτων 300 δέντρων (είδη δέντρων: χαρουπιές, κουτσουπιές, κουμαριές, κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνα, αριές).

-Το έργο ξεκίνησε την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, με τη συμβολική συμμετοχή εργαζομένων της Παπαστράτος.

-Το συντονισμό και την εποπτεία έχει αναλάβει ομάδα επιστημόνων, ενώ θα εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές φύτευσης και παρακολούθησης, διεθνώς.

-Με την ολοκλήρωση κάθε φυτευτικής περιόδου, η Παπαστράτος θα ενημερώνει δημόσια τους αρμόδιους φορείς για την πορεία του προγράμματος και για βελτιωτικές κινήσεις.

-Η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας «Συνεχίζουμε Μαζί» ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα:«Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Είναι μια πραγματικότητα που μετά το φετινό καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να αγνοεί. Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν. Είναι ώρα για δράση. Μέσα από το πρόγραμμα της Παπαστράτος για τη φύτευση και τη φροντίδα 70.000 δέντρων παίρνουμε θέση απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση του πλανήτη μας. Με οδηγό την επιστήμη, με εμπιστοσύνη στους ειδικούς αλλά και με ένα σχέδιο άμεσο και ολοκληρωμένο, επιδιώκουμε να δώσουμε ξανά πνοή στο Φυσικό Περιβάλλον της Αττικής».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας της Παπαστράτος, σημειώνοντας πως: «Η Παπαστράτος κάνει χρήση ενός νέου εργαλείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δηλαδή του Αναδόχουτης Αναδάσωσης και της Αποκατάστασης. Σε αυτήν την πλαγιά, εκεί που βλέπετε καμένα, από αύριο θα βλέπετε καινούρια βλαστάρια, χάρη στην αναδάσωση της εταιρείας. Η κλιματική κρίση είναι αδυσώπητη, μας δείχνει τα δόντια της και πιστεύω ότι μόνο με συμπράξεις και συνέργειες μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.»

Ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφαςδήλωσε από την πλευρά του πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που σήμερα ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την περιοχή της Αττικής. Σε συνεργασία με την εταιρεία Παπαστράτος, η οποία ανταποκρίθηκε και έδειξε μεγάλη ευαισθησία στο να συμβάλει στην αναδάσωση μιας τριπλοκαμένης περιοχής. Σε συνεργασία με την εταιρεία, εμπλουτίζουμε και βοηθάμε τη φύση με φυτά που θα είναι και πυρανθεκτικά, χρησιμοποιώντας μια μίξη κωνοφόρων πλατύφυλλων δέντρων, αυξάνοντας έτσι και τη βιοποικιλότητα αλλά και την ανθεκτικότητα της φύσης.»

Η πρωτοβουλία «Συνεχίζουμε Μαζί» υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος. Εντάσσεται στη δέσμη ενεργειών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, στόχο για τον οποίο η εταιρεία θα κατευθύνει κάθε χρόνο το 50% των πόρων που προσφέρει για πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού συνόλου.

* video από την έναρξη του Προγράμματος, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: https://youtu.be/u4ULnb4JEdU

* Επισυνάπτονται το Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες

Σχετικά με την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και smoke-free προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα. Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο, το IQOS, το πρώτο προϊόν της ΡΜΙ που θερμαίνει και δεν καίει τον καπνό. Toν Απρίλιο του 2019, o Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ και έκρινε το προϊόν ως κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ τον Ιούλιο του 2020 ο FDA αδειοδότησε το IQOS ως προϊόν διαφοροποιημένου κινδύνου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, περίπου 14,9 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 330.000 στην Ελλάδα είχαν επιλέξει τη νέα τεχνολογία, διαθέσιμη σε 70 χώρες. Τον Ιούνιο του 2021 η Παπαστράτος ανακοίνωσε ακόμη μια μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο, ως επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται στην Ελλάδα, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο. Η Παπαστράτος με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary. Η Παπαστράτος έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune, ενώ αποτελεί και την πρώτη πιστοποιημένη “Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα από την TÜV Austria Hellas. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της εταιρείας στο www.papastratosmazi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024