Ν. Σταυρογιάννης: “Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τα χρήματα των δημοτών και να περιορίσει τη σπατάλη”

"Χρειάζεται άμεση περιστολή της σπατάλης και εκλογίκευση όλων των δαπανών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης"

17 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Νίκος Σταυρογιάννης με την παράταξη Πρόταση Ευθύνης, δήλωσε σχετικά με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιου του δήμου για το θέμα του προϋπολογισμού:

 Ο προϋπολογισμός του 2022 που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πιστοποιεί δυστυχώς την μείωση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου μας. Με χαμηλές προσδοκίες, χωρίς θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και με μειωμένη χρηματοδότηση.

Αν η τάση συρρίκνωσης των οικονομικών μεγεθών του Δήμου συνεχιστεί, και με δεδομένο ότι ο επόμενος προϋπολογισμός είναι «εκλογικός» δεν αποκλείεται στα επόμενα χρόνια να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας με επιστροφή στα επίπεδα του 2013.

Χρειάζεται άμεση περιστολή της σπατάλης και εκλογίκευση όλων των δαπανών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης. Η σημαντική μείωση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου δείχνει ότι το πρόβλημα γίνεται πιο σύνθετο και δυσεπίλυτο. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και τρόπο διοίκησης. Οφείλει να σέβεται τα χρήματα των δημοτών μας και να στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μας.

Η επικοινωνία, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή. Οι περιστάσεις όμως μαζί με τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας απαιτούν υπευθυνότατα, έντιμη διαχείριση, και ολοκληρωμένο σχέδιο που δυστυχώς λείπουν από τη Δημοτική Αρχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024