O Χρήστος Σταϊκούρας στο “EKO ACROPOLIS RALLY FORUM”

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο συνέδριο "EKO ACROPOLIS RALLY FORUM" με θέμα: «Συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα - Ο οικονομικός απολογισμός του ΕΚΟ Acropolis Rally 2021».

2 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο κ. Σταϊκούρας, υποστήριξε πως το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν κάτι που ήθελε πολύ να γίνει κι ο Πρωθυπουργός κι έγινε δια χειρός του Υφυπουργού Αθλητισμού πράξη.

Εξήρε τον ιδιωτικό τομέα που χρηματοδότησε κατά τα 2/3 τον αγώνα του Ράλλυ Ακρόπολις, υποστηρίζοντας πως Κράτος κι Ιδιωτικός Τομέας, Ιδιωτικός Τομέας και Κράτος, αποδείξαμε ότι με κοινή προσπάθεια μπορούμε να διοργανώσουμε Παγκόσμιας Εμβέλειας γεγονότα.

Να σημειωθεί μάλιστα πως το 70% του συνολικού κόστους του αγώνα, που ανήλθε σε 3 εκ. ευρώ, εξασφαλίστηκε από χορηγίες και συμμετοχές, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Motorsport Greece, Νίκο Κερερέ.

Ενώ παράλληλα, υπενθυμίζεται πως το συνολικό εκτιμώμενο οικονομικό αποτύπωμα του αγώνα εκτιμάται στα 20 εκ. ευρώ, που αυξάνονται στα 35 εκ. ευρώ συνυπολογίζοντας το κέρδος από την προβολή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κι ανέπτυξε κατά την παρουσίασή του ο Καθηγητής, κ Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024