Σε αναστολή οι προπονήσεις των σωματείων στην πισίνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

9 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πρόβλημα με τις προπονήσεις των αθλητών στην πισίνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα τα σωματεία να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους από τις 2 Δεκεμβρίου.  Την ώρα που οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί,  η ακατάλληλη θερμοκρασία του νερού  στην πισίνα του πρώην ΤΕΙ Λαμίας αναγκάζει τα σωματεία να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους.

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Ναυταθλητική Ένωση Λαμίας εκφράζοντας την ελπίδα για σύντομη επαναλειτουργία της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

«Από αύριο  (2/12) όλα τα σωματεία της πόλης που δραστηροποιούμαστε στην πισίνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφασίσαμε να αναστείλουμε κάθε δραστηριότητα μας στον συγκεκριμένο χώρο καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Λαμιέων η πισίνα αυτή λόγω την μηχανικών ανυπέρβλητων προβλημάτων δεν μπορεί να ζεστάνει το νερό τόσο ώστε οι αθλητές μας να μπορούν να κολυμπάνε απρόσκοπτα. Δυστυχώς και μέχρι να ´έχουμε το αυτονόητο δηλαδή νερό στην θερμοκρασία των 26 βαθμών και θέλοντας να προστατεύσουμε την υγεία των αθλητών μας σταματάμε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Αναμένουμε πλέον τις ενέργειες του Δήμου και όπως αντιλαμβανόμαστε από τις υπάρχουσες συνθήκες ελπίζουμε στη όσο το συντομότερο επαναλειτουργία της δημοτικής πισίνας, ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει όπως μας έχει λεχθεί από τα μέσα Οκτωβρίου. Λυπούμαστε πραγματικά αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο με την υγεία των παιδιών μας».

Το θέμα έφερε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, 07/12, η δημοτική σύμβουλος, Βίβιαν Αργύρη ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τις 15 Οκτωβρίου. Επισήμανε δε την  ανάγκη άθλησης των παιδιών καθώς διανύουν αγωνιστική περίοδο. Από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης έκανε λόγο για δαπάνη μεγάλου ποσού χρημάτων προκειμένου να ζεσταθεί το νερό της πισίνας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας χωρίς να φτάνει τελικά στην επιθυμητή θερμοκρασία. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί οι εργασίες στην δημοτική πισίνα δεν πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη.

Απαντώντας ο δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραϊσκος, τόνισε ότι η έναρξη των εργασιών στην δημοτική πισίνα για το μήνα Σεπτέμβριο συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τα σωματεία της πόλης κι ενώ η προγραμματική σύμβαση των εργασιών για την  αναβάθμιση του κολυμβητηρίου είναι διάρκειας 10 μηνών ο εργολάβος υποχρεώθηκε να ολοκληρώσει τις εργασίες σε 4 μήνες.

Ο κ. Καραϊσκος ζήτησε την κατανόηση των σωματείων και διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες στο δημοτικό κολυμβητήριο θα ολοκληρωθούν σε 10 ημέρες προκειμένου οι αθλητές να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους. Τόνισε μάλιστα ότι με την  ολοκλήρωση κατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου η πόλη της Λαμίας ευελπιστεί να έχει τρία κολυμβητήρια αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία που δίνει στο άθλημα της κολύμβησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024