Θ. Χειμάρας: Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την αξία των Ιαματικών της Πηγών

Η ελληνική πολιτεία, οφείλει να αναγνωρίσει την αξία των Ιαματικών της Πηγών και επιτέλους να τις αξιοποιήσει, με όραμα, σχέδιο και με στρατηγική

15 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με εισήγησή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας τοποθετήθηκε στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επί του νομοσχεδίου για τον τουρισμό, τις ιαματικές πηγές και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χειμάρας αναφέρει:

«Και λέω επιτέλους, διότι το ζήτημα της αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών με έχει απασχολήσει προσωπικά από το 2014 που ασχολούμαι με τα κοινά.

Στον τόπο μου, στη Φθιώτιδα, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, από τότε που οι Πηγές και οι Τουριστικές υποδομές, εγκαταλείφθηκαν από την ελληνική πολιτεία, αφέθηκαν στην τύχη τους, ερήμωσαν και πλήγωσαν την τοπική και εθνική οικονομία, στον μέγιστο βαθμό.

Με αυτή ακριβώς την αντιστροφή της εικόνας και στην ουσιαστική αξιοποίησή τους εστιάζει το σημερινό νομοθέτημα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε αυτό, καθορίζεται η σύσταση ΑΕ με την επωνυμία Ιαματικές Πηγές Ελλάδας με στόχο, τη συνολική ομοιογενή και αποδοτική διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών της χώρας, καθώς και των εγκαταστάσεών τους.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024