Αλάτι στους δρόμους: Η καταστροφή του αυτοκινήτου

Τι να κάνετε για να αποφύγετε την διάβρωση του αυτοκίνητου σας

26 Ιανουαρίου 2022

του/της Newsroom

Το αλάτι που ρίχνουν οι Αρχές στους χιονισμένους δρόμους κολλά σαν μαγνήτης αυτοκίνητό μας και μπορεί να προκαλέσει διάβρωση.

Τα περισσότερα μέρη και εξαρτήματα των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος, της ανάρτησης και πολλά άλλα, είναι κατασκευασμένα από ατσάλι. Το ατσάλι είναι ένα κράμα σιδήρου με άνθρακα, και όταν ο σίδηρος έρχεται σε επαφή με νερό και οξυγόνο, δημιουργείται μια χημική αντίδραση που είναι γνωστή ως σκουριά (οξείδωση σιδήρου).

Το αλάτι από την άλλη, επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας σκουριάς σε γυμνά μέταλλα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ο συνδυασμός των δύο είναι “θανατηφόρος” για το αυτοκίνητο.

Η σκουριά εμφανίζεται πρώτα στους μεταλλικούς μεντεσέδες και τα εξαρτήματα της ανάρτησης στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Συνήθως, το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο θα προστατεύσει το αμάξωμα περιμετρικά. Ωστόσο, εάν το χρώμα είναι ταλαιπωρημένο για οποιονδήποτε λόγο, είναι ένα πιθανό να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τη δημιουργίας σκουριάς. Τα χαμηλότερα τμήματα του αυτοκινήτου σας είναι πιο πιθανό να “προσβληθούν” από σκουριά, καθώς είναι ευάλωτα σε διάφορα πετραδιάκια πετάγονται κατά την οδήγηση.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάμποσα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την διάβρωση του αυτοκίνητου σας:

  • Κερώστε το αυτοκίνητό σας πριν από τον χειμώνα. Η χρήση ειδικών προστατευτικών και κεριού το φθινόπωρο θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το απαραίτητο προστατευτικό φιλμ στο αμάξωμα του αυτοκίνητου.
  • Πλένετε συχνά του αυτοκίνητό σας. Το πλύσιμο δεν καθαρίζει μόνο βρωμιές, αλλά διώχνει και το αλάτι των δρόμων. Προσπαθήστε να καθαρίσετε καλά την περίοχη του πατώματος, τους θόλους και φυσικά τα μαρσπιέ.
  • Μην κινείστε πίσω από εκχιονιστικά. Η κίνηση πίσω από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα σε έναν χιονισμένο δρόμο είναι ευλογία Θεού, αλλά να ξέρετε ότι δεν καθαρίζει απλά τον δρόμο, ρίχνει και αλάτι. Για αυτό, μόλις φτάσετε στον προορισμό σας μην αμελήσετε το σχολαστικό πλύσιμο του αυτοκίνητου σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024