Έληξε η περιπέτεια των επιβατών τρένων σε Λιανοκλάδι και Οινόη

Τέλος πήρε και η περιπέτεια, όταν τρένο ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη για πολλές ώρες

25 Ιανουαρίου 2022

του/της Newsroom

Τέλος έλαβε η περιπέτεια που εξελισσόταν, από χθες, με την αμαξοστοιχία Intercity 57 που κινούνταν με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Λόγω της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και του ατυχήματος που είχε σημειωθεί, λίγο πριν τη Λιβαδειά, ακινητοποιήθηκε το τρένο στο Λιανοκλάδι και η μηχανή του αποκολλήθηκε για να μεταφέρει το τρένο που είχε συγκρουστεί στη Λιβαδειά.

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες η μηχανή έφτασε και πάλι στο Λιανοκλάδι, εκτιμήθηκε πως το Intercity δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Αθήνα και τότε ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη μεταφορά των 100 περίπου επιβατών με λεωφορεία στον προορισμό τους, με 12 απο αυτούς να αντιδρούν σε αυτή τη λύση και να ζητούν τη μετακίνησή τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στις 4 τα ξημερώματα τα λεωφορεία αναχώρησαν και αφίχθησαν στην Αθήνα στις 9 το πρωί, ενώ οι επιβάτες που έμειναν πίσω παραμένουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου περιμένοντας την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τέλος πήρε και η περιπέτεια, όταν τρένο ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις από εκχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μπορέσουν να φτάσουν τα λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, καθώς το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024