Οικονόμου: Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα – Δρομολογήθηκαν ήδη 850 προσλήψεις

Δείτε το βίντεο

10 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ως κυρίαρχη ευρωπαϊκή τάση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε τους τρεις λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία.

Έγιναν τεστ σε 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Βρέθηκαν 15.547 κρούσματα και τα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά θα κυκλοφορούσαν χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν και θα μετέδιδαν τον ιό και σε άλλους.

Σε ότι αφορά την διανομή των τεστ είπε ότι κατάφεραν να δοθούν σε 1.340.000 δικαιούχους τα τεστ και υπήρχε προσέλευση πάνω από 90% και ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μίλησε για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να αποδοθούν αλλά διανεμήθηκαν σήμερα από τις σχολικές μονάδες. Υπάρχει τόνισε μεγαλύτερο απόθεμα από εκείνο που είχε προβλεφθεί. Προφανώς περιμένουμε αυξημένα κρούσματα και αρρυθμίες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ήδη από σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις.

Για τις απειλές εναντίον του πρύτανη του ΑΠΘ

«Ο πρύτανης έκανε το αυτονόητο. Ένας χώρος που ήταν υπό κατάληψη επί πάνω από 30 χρόνια θα αποδοθεί στους φοιτητές. Είναι απαράδεκτο οι τραμπούκοι να συμπεριφέρονται έτσι και θα έπρεπε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει τις τραμπούκικες αυτές συμπεριφορές. Θα περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να πάρουν πιο καθαρή θέση».

Για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την θέση ότι είναι μη βιώσιμος ο East Med ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Η κυβέρνηση έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα του East Med αλλά ταυτόχρονα έχει στηρίξει και στηρίζει μια σειρά από εναλλακτικές οδεύσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι τεχνολογικά και οικονομικά πολύ πιο βιώσιμες και τεχνικά εφικτές. Η κυβέρνηση δεν είναι αυτή που αποφασίζει ποια λύση είναι οικονομικά και τεχνικά εφικτή αυτό το αποφασίζει η αγορά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η χώρα μας δεν είναι η παραγωγός. Η χώρα μας είναι ένας ισχυρός διαμετακομιστικός κόμβος, ρόλο που θα τον έχει ανεξαρτήτως ποια διαδικασία όδευσης θα επιλεγεί. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγείται η ενεργειακή και εξωτερική πολιτική μας. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η δημιουργία μονάδας στην Αλεξανδρούπολη. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί και θα μετατραπεί σε κόμβο φυσικού αερίου αλλά και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη ανεξαρτήτως των οδεύσεων και των αγωγών που θα προχωρήσουν. Η κυβέρνηση προωθεί πολύ ενεργά το πρότζεκτ της ενέργειας με την Αίγυπτο στο οποίο συμμετέχει και η Κύπρος συμμετέχοντας σε προγράμματα ηλεκτρικών διασυνδέσεων. Πολύ πρόσφατα είχαμε την υπογραφή συμφωνίας. Οι εξελίξεις αυτές μπορούν να είναι εφικτές μετά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο και η ενέργεια αυτή της διασύνδεσης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξετάζονται όλοι εκείνοι οι αγωγοί που από άποψη οικονομική θα είναι συμφέροντος. Η χώρα μας στηρίζει και τον ευρωπαϊκό διασυνδετήριο αγωγό».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024