Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Θηβαίων εν όψει κακοκαιρίας

Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

11 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων, εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Διομήδης»  που προβλέπεται να επηρεάσει την περιοχή τις επόμενες ημέρες. Γι’ αυτό το λόγο, συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την εφαρμογή του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, στην περίπτωση που εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και παγετός.

Στη σύσκεψη της οποίας προήδρευε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Βασιλείου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κώστας Βενιζέλος, ο αναπληρωτής διευθυντής της  Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων, κ. Επαμεινώνδας Χρυσικός και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σπύρος Παπαναστασίου. Παράλληλα, συμμετείχε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, κ. Γρηγόρης Τσοκανάς και ο αντισυνταγματάρχης κ. Δημήτριος Σολωμίδης, εκπροσωπώντας το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο. τονίσθηκε πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις δυνάμεις του Στρατού, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας  προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η κακοκαιρία.

Ο Δήμος Θηβαίων παραμένει σε ετοιμότητα, έχοντας  προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού και έχοντας σε επιφυλακή τα μηχανήματα έργου, ώστε να παρέμβουν στην περίπτωση που χρειασθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024