24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»

Απόστολος Αγγέλης - Τιμολέων Τσουρέκας

10 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Απόστολος Αγγέλης: «Μέτρια η παρουσία μου».

Τιμολέων Τσουρέκας: «Θέλαμε κάτι παραπάνω». 

Ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση στο σπριντ των δρόμων αντοχής, αγώνισμα με το οποίο ξεκίνησαν την συμμετοχή τους στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Ο 29χρονος Απόστολος Αγγέλης μίλησε για την εμφάνισή του στο σπριντ (86ος), που όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι το αγώνισμα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Έλληνας πρωταθλητής:

«Μέτρια ήταν η παρουσία μου στο σπριντ. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένα πολλά πράγματα στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων, διότι δεν μου ταιριάζει. Με την συμμετοχή μου ήθελα να βρω αγωνιστικό ρυθμό γιατί δεν είμαι στην καλύτερη αγωνιστική μου κατάσταση. Είχα μια δύσκολη χρονιά, με πολλά προβλήματα υγείας. Κάθε μέρα προσπαθώ για το καλύτερο».

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) Τιμολέων Τσουρέκας, σχολίασε την εμφάνιση του Απόστολου Αγγέλη, αλλά και των δύο αθλητριών (Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα) στο σπρίντ των δρόμων αντοχής:

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τ’ αποτελέσματα στο σπριντ. Θέλαμε κάτι παραπάνω. Είχαμε και την “αναποδιά” με την Μαρία.

Ο Αγγέλης τα τελευταία χρόνια εξειδικεύται στο άθλημα του δίαθλου, αλλά τελικά η πρόκριση ήρθε στο άθλημα των δρόμων αντοχής. Τις τελευταίες βδομάδες προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα αγωνίσματα, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχει όμως άλλη επιλογή από το να λάβει μέρος στα 1.500 μέτρα και στα 50.000 χλμ,, δύο αγωνίσματα όμως με τεράστιο βαθμό δυσκολίας και ειδικές προσαρμογές. 

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε…».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024