5 ρομαντικές προτάσεις για έναν αξέχαστο Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα -Γεύση, τέχνη, θέατρο, σινεμά

Είτε αγαπάς είτε όχι αυτή την γιορτή, είναι μια ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να περάσεις όμορφα μαζί με το ταίρι σου.

14 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

14 Φεβρουαρίου: Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς των ερωτευμένων.

Η ημέρα αυτή είναι πολύ δημοφιλής ανάμεσα στα νεαρά ζευγάρια (ειδικά σε αυτά που είναι φρέσκα, aka «στα μέλια»!) και πολλοί επιλέγουν να τη γιορτάσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Είτε αγαπάς είτε όχι αυτή την γιορτή, είναι μια ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να περάσεις όμορφα μαζί με το ταίρι σου.

Σοκολατάκια, λουλούδια, αρκουδάκια, συσκευασίες σε σχήμα καρδιάς, ροζ ή κόκκινο χρώμα, εντυπωσιακά ρούχα, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κλισέ αλλά αν σου αρέσουν είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτείς.

Επιλογές υπάρχουν πολλές, όρεξη να έχεις και θα βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα και τ@ σύντροφ@ σου.

Εμείς βρήκαμε 5 υπέροχες προτάσεις της πόλης για έναν αξέχαστο Βαλεντίνο και σας τις παρουσιάζουμε:

Ρομαντική διανυκτέρευση

Αν φέτος θέλετε να περάσετε ρομαντικά το βράδυ εκτός σπιτιού, το Dave Red Athens -Son of a Brown προσφέρει το τέλειο all inclusive experience. Το νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας προσφέρει άνετο δωμάτιο με queen-sized κρεββάτι, λαχταριστό dinner (μπέργκερ, πατάτες και μπύρες), επικό πρωινό για το επόμενο πρωί και ένα μοναδικό love box. Ακόμη, μπορείς να απολαύσεις τις υπηρεσίες σάουνα και χαμάμ του Brown Acropol εντελώς δωρεάν. Κάνε την κράτησή σου εδώ.

Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Ένα δείπνο αποτελεί ένα κλασσικό και διαχρονικό ραντεβού. Αν ψάχνεις ένα ρομαντικό, ατμοσφαιρικό εστιατόριο αυτό είναι το «Τρένο στο Ρουφ». Τα βαγόνια ενός τρένου αποπνέουν μυστήριο μιας περασμένης εποχής, ενώ έχουν υπάρξει «πρωταγωνιστές» μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων και ταινιών. Το κομψό wagon restaurant στον Σιδηροδρoμικό Σταθμό Ρουφ είναι μια αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα με βαγόνια-αντίκες. Eνα λαχταριστό custom menu και υπέροχη μουσική, σε περιμένει να το ανακαλύψεις.

charset=InvalidCharsetId binary comment

Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς

Αν αγαπάτε την τέχνη, μια έκθεση είναι ιδανική για ρομαντικό ραντεβού ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Μια πρωτότυπη έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη είναι σε εξέλιξη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η έκθεση έχει τίτλο «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» και έχει ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης Ελληνίδας.

Movie Night

Ταινία: Classic date! Μια βραδιά στο σινεμά είναι μια ρομαντική έξοδος για ένα ζευγάρι. Διαλέξτε την καλύτερη ταινία της εβδομάδας και στη συνέχεια περπατήστε τρώγοντας κάτι στο χέρι. Το ατμοσφαιρικό «Έγκλημα στον Νείλο» αλλά και η Rom-com «Marry me» είναι ιδανικές. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε το δοκιμασμένο «Netflix & chill»: Ταινία στο σπίτι και ρομαντικό δείπνο, είτε homemade είτε να παραγγείλετε απ’ έξω! Θα βρείτε άπειρες ταινίες, νέες ή classics, ρομαντικές και όχι μόνο. Άλλωστε, όπως είχε πει και η Κάρι: «Movie & dinner: Classic!».

Θέατρο

Το θέατρο είναι μια από τις πιο ωραίες βραδινές εξόδους στην πόλη. Αν είστε λάτρεις του θεάτρου, υπάρχουν πολλές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε στις 14 Φεβρουαρίου. Ξεχωρίσαμε την «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή με πρωταγωνιστές τους Βαλέρια Κουρούπη, Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Τζένη Μπότση, Ράνια Οικονομίδου, Νίκο Πολυδερόπουλο, Σήφη Πολυζωίδη, Στάθη Σταμουλακάτο και Χάρη Τζωρτζάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2024