Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λίμνης από την Περιφέρεια Στερεάς

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού -Δημοπρατήθηκε η κατασκευή γέφυρας στην «Πορτάρα» Μαντουδίου- Προχωρούν αντιπλημμυρικά και άλλα έργα στη βόρεια Εύβοια

18 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε περιοδεία την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, προκειμένου να επιβλέψει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, τα οποία υλοποιούνται με στόχο τη θωράκιση της βόρειας Εύβοιας, αλλά και την ανασυγκρότηση του τόπου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Αναγνώστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πατσιούρας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

  • Ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για έργο εκτιμώμενης δαπάνης ύψους 2.500.000€, το οποίο προετοίμαζε την προηγούμενη περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας και η μελέτη ολοκληρώνεται σύντομα.
  • Παρέλαβε και μαζί με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά παρέδωσε στους μαθητές, το έργο επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, προϋπολογισμού 400.000€, το οποίο ολοκληρώθηκε. Στο νέο κτίριο συνολικού εμβαδού 188,14 τ.μ. δημιουργήθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
  • Επισκέφθηκε την «Πορτάρα» στο Κυμάσι του Μαντουδίου, όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα για την ασφαλή διέλευση προς το λιμάνι. Πρόκειται για έργο το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
  • Ενημέρωσε κατοίκους της Κερασιάς για το σχεδιασμό ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους και της έκθεσης απολιθωμένων θηλαστικών. Ενημέρωσε επίσης κτηνοτρόφους, από την ευρύτερη περιοχή, για το σχεδιαζόμενο σφαγείο βόρειας Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συναντήθηκαν με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Βασίλη Κωνσταντίνου (Αγίου Αιδηψού), Βαγγέλη Τριανταφύλλου (Γουβών), Γιώργο Αντωνίου (Παππάδων), Δημήτρη Μαργαρίτη (Κερασιάς), Αλέξανδρο Ευσταθίου (Αχλαδίου), Δημήτρη Λάμπρου (Μαντουδίου), Θεόδωρο Κέρη (Ροβιιών) και Γιάννη Τριανταφύλλου (Λίμνης).

Συναντήθηκαν, επίσης, με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, μεταξύ των ο οποίων ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιδηψού Σπύρος Σταματίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης, η Δέσποινα Μαραβέλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λ. Αιδηψού, η Ιωάννα Ανυφιώτη από τον Εμπορικό Σύλλογο Λίμνης και άλλοι.

«Δουλεύουμε καθημερινά για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας και επιστρέφουμε σε αυτό τον τόπο με κάθε ευκαιρία για να δούμε την πορεία των έργων μας, αλλά κυρίως για να συναντήσουμε τους φορείς και τους πολίτες μιας κοινωνίας που δοκιμάστηκε, αλλά με την ψυχική της δύναμη και σκληρή δουλειά προχωρά μπροστά και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ανακοινώσαμε τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λίμνης. Παραδώσαμε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού, το ολοκληρωμένο έργο επέκτασης του σχολείου τους, και επισκεφθήκαμε την «Πορτάρα» στο Κυμάσι Μαντουδίου, όπου θα κατασκευάσουμε γέφυρα για την ασφαλή διέλευση προς το λιμάνι. Στην Κερασιά, ενημερώσαμε τους κατοίκους για την ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους, και της έκθεσης απολιθωμένων θηλαστικών, αλλά και για το σχεδιαζόμενο σφαγείο βόρειας Εύβοιας. Στις Ροβιές, τη Λίμνη, τα Λουτρά Αιδηψού, το Αχλάδι και τους Παπάδες συναντήσαμε Προέδρους Κοινοτήτων, εκπροσώπους ξενοδόχων, εμπόρων, αγροτών και κτηνοτρόφων και κυρίως πολίτες, για να ακούσουμε προβλήματα, προτάσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις για ζητήματα έργων, αποζημιώσεων, αρωγής, τουριστικής προβολής και όχι μόνο. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να προσφέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Το χτίσιμο της βόρειας Εύβοιας είναι μια συλλογική προσπάθεια, ένας μαραθώνιος που πρέπει να κερδίσουμε μέτρο μέτρο με πολύ υπομονή, σχέδιο, σκληρή δουλειά.  Η χθεσινή μας παρουσία στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, πάντα με τη συμπαράσταση των Δημοτικών Αρχών και των συμπολιτών μας, αποτελεί -δίπλα στις αμέτρητες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κάθε ανοιχτό μέτωπο- το μοναδικό δρόμο για να συνεχίσουμε με κριτήριο τις ανάγκες των ανθρώπων της βόρειας Εύβοιας, το βηματισμό μας προς τη σωστή κατεύθυνση.  Δεν ξεχνούμε, δεν τα παρατάμε, το αντίθετο, βλέποντας τους ανθρώπους που πόνεσαν περισσότερο από όλους μας να μην εγκαταλείπουν τη μάχη και να μας χαμογελούν, συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερη δύναμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024