Φεύγας: Μέσω της ανάπτυξης στηρίζουμε τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση

Eίναι ένα θέμα ανησυχητικό και επηρεάζει τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού.

22 Φεβρουαρίου 2022

του/της Newsroom

Εξαιτίας των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχουμε τη δυνατότητα να στηρίζουμε τα ελληνικά νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, τόνισε με συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 της Θεσσαλονίκης ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η ακρίβεια, είναι ένα θέμα ανησυχητικό και επηρεάζει τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού. Ωστόσο, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, για όσο η κρίση αυτή διαρκέσει, η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες και στο μέτρο που της επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε οι Έλληνες πολίτες να μην χρεωθούν στο σύνολο το κόστος της ενεργειακής κρίσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φεύγας οι πολίτες το έχουν άλλωστε δει ήδη στην πράξη τους τελευταίους μήνες και στους λογαριασμούς τους οι οποίοι θα ήταν πιο αυξημένοι εάν δεν είχε παρέμβει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως εκείνο που έχει αξία είναι η  μεγάλη εικόνα και αυτή είναι πολύ θετική για την κυβέρνηση. Ειδικά για μια κυβέρνηση στο μέσον περίπου της θητείας της, με μία πανδημία και με μία ενεργειακή κρίση σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας τέλος τις διεθνείς εξελίξεις, ο κ. Φεύγας υποστήριξε ότι το κλίμα σε όλο τον κόσμο και κυρίως την Ευρώπη, είναι πολύ βαρύ διότι η Ρωσία αγνοεί τις παραινέσεις για αυτοσυγκράτηση και δεν υπολογίζει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε κάποιον άλλον. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εκείνο που πρωτίστως την ενδιαφέρει, είναι κατά κύριο λόγο τα θέματα της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα, που έχει ως κύριο μέλημα του να διασφαλίσει ότι η χώρα μας την απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024
23 Ιουλίου 2024