Γίνε κι εσύ μέλος στο Δ.Σ. Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων – Πάρε τον Δήμο στα χέρια σου!

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

2 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά αποτελεί προϋπόθεση για μια υγιή και δημοκρατική κοινωνία. Με γνώμονα αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων ψήφισε τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων και καλεί όλους τους εφήβους, δημότες του Δήμου, να υψώσουν τη φωνή τους και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων είναι μία εθελοντική ομάδα εφήβων, αποτελούμενη από σαράντα πέντε (45) μέλη, με αναλογία εκπροσώπησης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Χαλκιδέων, αντίστοιχη με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, θα έχει συμμετοχικό και συμβουλευτικό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε έφηβους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να διατυπώνουν θέσεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η διάρκεια της θητείας του Συμβουλίου είναι διετής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στο email: f.spanos@dchalkideon.gr . Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έχουν όλα τα άτομα ηλικίας 15 έως 18 ετών που είναι δημότες του Δήμου Χαλκιδέων.

Γίνε κι εσύ μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων!

Πάρε τον Δήμο στα χέρια σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024