Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θ. Χειμάρας για την επιτραπέζια ελιά

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γεωργαντά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας με εκπροσώπους συνεταιρισμών για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημιώσεων που έχουν εγκριθεί, για την επιτραπέζια Ελιά

25 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Πέμπτη 24/02/2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα με την συμμετοχή εκπροσώπων των συνεταιρισμών Επιτραπέζιας Ελιάς, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Αντικείμενο της συνάντησης που ζήτησε ο κ. Χειμάρας, αποτέλεσε η επίσπευση των διαδικασιών αποζημιώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί και αφορούν σε ποσό 40€/στρέμμα, προκειμένου να ενισχυθούν οι παραγωγοί σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Οι αυξημένες απαιτήσεις,  συνέπεια των ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει την οικονομία μας, παρουσιάζει πλέον φαινόμενα οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας των παραγωγών μας, στην προσπάθεια προετοιμασίας των κτημάτων τους για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των παραγωγών και διασφάλισε την ενίσχυσή τους στο μέτρο του δυνατού, με την παροχή οικονομικών ενισχύσεων για την μερική κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός τους. Η σύντμηση των διαδικασιών σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι το ζητούμενο.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χειμάρας δήλωσε σχετικά:

«Οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας και της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, θέτουν σοβαρό ζητήματα διαχείρισης και επιβίωσης.

Για τον λόγο αυτό, με εκπροσώπους Συνεταιρισμών της Φθιώτιδας, ζητήσαμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, την επίσπευση των διαδικασιών για την πληρωμή των ενισχύσεων που εγκρίθηκε στους παραγωγούς επιτραπέζιας Ελιάς, με 40 ευρώ ανά στρέμμα.

Η αποζημίωση αφορούσε στην αντιμετώπιση της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους εξ αιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γεωργαντά για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημά μας.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024