Σύσκεψη στο Δήμο Λοκρών για τη ΛΑΡΚΟ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ της Λάρυμνας. Στόχος της συνάντησης ήταν εν όψει του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, όπου είναι βασικό ζήτημα οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, να γίνει καλύτερος […]

8 Φεβρουαρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ της Λάρυμνας.

Στόχος της συνάντησης ήταν εν όψει του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, όπου είναι βασικό ζήτημα οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, να γίνει καλύτερος συντονισμός στον αγώνα για τη στήριξη της λειτουργίας της εταιρείας αλλά και να προγραμματιστούν παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων από το Δήμο Λοκρών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκαν οι βασικές θέσεις του Δήμου που θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση μέσω ψηφίσματος, σε αντίθεσή με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν σχέση με την ΛΑΡΚΟ, να είναι:

  • Η διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
  • Να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό.
  • Να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ λαμβάνοντας υπόψη τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων.
  • Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο 100%.

Σε αυτή τη βάση θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασιστεί:

Η συμμετοχή αντιπροσωπείας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10:30 π.μ. και σε ένδειξη συμπαράστασης να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Επιπλέον να συμμετέχει αντιπροσωπεία την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:30 π.μ. στη σύσκεψη που διοργανώνουν τα σωματεία στον οικισμό ΛΑΡΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024