Χαλκίδα: Πέντε συλλήψεις για περιστατικά οπαδικής βίας – Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο περιστατικά που οδήγησαν την αστυνομία σε συλλήψεις οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού 

9 Φεβρουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε πέντε συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προχώρησε η αστυνομία στη Xαλκίδα για την εμπλοκή τους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά οπαδικής βίας, που συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού και δύο του Ολυμπιακού. Η μία υπόθεση αφορά αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε 31 Ιανουαρίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν δύο άτομα επιτέθηκαν σε ένα 28χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με τη φίλη του.

Τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και τον απείλησαν να μην καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία γιατί θα έκαναν κακό στην οικογένειά του. Για το περιστατικό συνελήφθη τότε ένας 41χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και η σύντροφος του.

Την επόμενη μέρα πέντε οπαδοί του «τριφυλλιού» επιτέθηκαν ως αντίποινα στον κατηγορούμενο την ώρα που ήταν έξω από γυμναστήριο της Χαλκίδας, τον χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η Ασφάλεια Χαλκίδας συνδύασέ τα δύο περιστατικά και έκανε εφόδους σε τρία σπίτια στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό.

Στο σπίτι του 41χρονου οπαδού του Ολυμπιακού βρήκε αρκετά «λάφυρα» περίπου δέκα, όπως καπέλα, κασκολ και φανέλες αντίπαλων ομάδων και άλλα 20 στα σπίτια των οπαδών του Παναθηναϊκού. Βρήκαν επίσης και κάποια πολεμοφόδια που χρησιμοποιούσαν για τις επιθέσεις. Οι πέντε συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024