Αράχωβα: Αλλάζει όνομα για να γίνει ανεξάρτητος Δήμος;

Να γίνει ξεχωριστός Δήμος με το όνομα «Ορεινός Δήμος», φαίνεται να θέλουν κάποιοι στην Αράχωβα. Προ ημερών τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρων το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Αράχωβας.

1 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Να ανεξαρτητοποιηθεί από το Δίτομο και τα Αντίκυρα επιθυμεί το Τοπικό Συμβούλιο της Αράχωβας; Αν κρίνουμε από το αίτημα προς συζήτηση που τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου η απάντηση είναι μάλλον ναι.

Η ιστορία έχει ως εξής:  Λίγο καιρό πριν και σε πρόσκληση του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για Δημοτικό Συμβούλιο με ημερομηνία 14/02/2022, έπεσε στην αντίληψη μας το θέμα 9, των θεμάτων προς συζήτηση.

Σε αυτό αναγράφονταν επί λέξη: Θέμα 9ο:  Εξέταση απόφασης του τοπικού συμβουλίου Αράχωβας σχετικά με την αίτηση περί ανεξαρτητοποίησης της Αράχωβας σε νέο δήμο με την επωνυμία «ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με έδρα την Αράχωβα – { Εισηγητής : Δήμαρχος }

Ο ενιαίος Δήμος λοιπόν τίθεται σε αμφιβολία αν κρίνουμε από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Αράχωβας για ανεξαρτητοποίηση του διάσημου χειμερινού προορισμού και αναρωτιόμαστε τι έχει προκύψει και τίθενται τέτοια ζητήματα.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Ιωάννη Σταθά και ζητήσαμε λεπτομέρειες της υπόθεσης τις οποίες όμως δεν λάβαμε. Αρκέστηκε απλά σε ένα σχόλιο του που υποβίβασε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν ισχύει» και θα επανέρχονταν για λεπτομέρειες και μακάρι να το πράξει, διότι είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό δηλαδή να ζητάει το Τοπικό Συμβούλιο τη ανεξαρτητοποίηση μιας περιοχής.

Ανεξάρτητα πάντως από όλα αυτά, όταν τίθεται ένα τέτοιο θέμα επισήμως από το Τοπικό Συμβούλιο της Αράχωβας προς συζήτηση – μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και μάλλον αποδοχή της πρότασης αυτής από τους συμμετέχοντες που όμως δεν επιβεβαιώνεται – τότε υπάρχει θέμα. Μπορεί η φωτιά να έσβησε για την ώρα, αλλά θεωρούμε πλέον βέβαιο πως η Αράχωβα θα θελήσει να γίνει ένας ξεχωριστός Δήμος κάποια στιγμή. Και είναι μια προσωπική άποψη αυτή.

ΠΗΓΗ : IN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023