Εορτή των Πολιούχων Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτου στην Αταλάντη

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

9 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Λοκρών προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 11 και 12 Μαρτίου, στην Αταλάντη, ιστορική έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των πολιούχων της, των Αγίων Θεοδώρων. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ώρα 18.30: Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και Ποιμενάρχου ημών.

Πέρας προσελεύσεως επισήμων: 19:30

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ώρα 07:00: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και Ποιμενάρχου ημών.

Πέρας προσελεύσεως επισήμων: 09:45

Ώρα 10:30: Ιερά Λιτάνευση στην Αταλάντη, της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικών αγημάτων.

Ώρα 11.30: «Τοπικοί Χοροί της Ρούμελης», από το χορευτικό του ΝΠΔΔ για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό στο Δήμο Λοκρών, στην κεντρική πλατεία Αταλάντης, με την επιμέλεια της χορογράφου κ. Γρηγορίας Γεωργιάδου.

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

  • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων την 11η Μαρτίου και την 12η Μαρτίου 2022.
  • Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος Αταλάντης του Δήμου Λοκρών κατά τις βραδινές ώρες της 11ης και 12ης   Μαρτίου 2022.

 

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ (89,4 FM), από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και από το διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024