Ι. Σταθάς: «Να παραταθεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»

Η ανακοίνωση του δήμου

31 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχoβας Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς, σε επιστολή του, τονίζει την αναγκαιότητα της παράτασης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Πιο αναλυτικά:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού έως την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, πέραν της προγραμματισμένης λήξης, για τους εξής λόγους :

α.         Υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού στο Χ.Κ.Π. 

β.         Η προσέλευση των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή  κατά την διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα και μετέπειτα θα είναι αυξημένη. 

γ.         θα γίνουν  προπονήσεις των αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, αν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κλείσει νωρίτερα, οι επιχειρήσεις της περιοχής θα υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές και κατ’ επέκταση και οι παραπαρνάσιοι Δήμοι (Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, Δελφών & Αμφίκλειας Ελάτειας), οι οποίοι εισπράττουν από τις επιχειρήσεις.

Επίσης να τονίσουμε ότι ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας έχει συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και στην μεγάλη κερδοφορία του Χ.Κ.Π. καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό, καθιστώντας την φετινή χρονιά την καλύτερη της τελευταίας 10ετίας, διατηρώντας το οδικό δίκτυο (Σκαμνός – Χ.Κ.Π. 10χλμ) καθαρό, χωρίς να κλείσει ούτε μία ώρα σε αντίθετες περιπτώσεις (πχ. Αττική οδός 3 ημέρες), όπου κόστισε  δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο αποχιονισμός του.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το Χ.Κ.Π διαφορετικά θα υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές τόσο οι επιχειρήσεις της περιοχής όσο και παραπαρνάσιοι Δήμοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024