Μ. Χατζηγιαννάκης: Κοροϊδία της Αυτοδιοίκησης οι εξαγγελίες Πέτσα

Η τοποθέτηση του βουλευτή

18 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Κοροϊδία σε όλους τους τομείς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Διαδίδουν ότι ενισχύουν την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση και απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν είναι μόνο τα «ψίχουλα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια αλλά είναι και οι εξαγγελίες του ο κ. Πέτσα με τις οποίες απλά εμπαίζει τους Δήμους.

Τη στιγμή που δίνουν νέες αρμοδιότητες στους Δήμους, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη του σπουδαίου έργου των ΟΤΑ, και εκτός αυτού διατυμπανίζει ότι παρέχει μέγα – πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Είναι πραγματικά κοροϊδία να λένε ότι δίνουν 5 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την αναγκαία στήριξη που χρειάζονται για τη νέα αυτή αρμοδιότητα και αυτά τα χρήματα να τα παίρνουν από την ίδια την Αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα Φιλόδημος που θα διοχετεύονταν σε έργα, προμήθειες και μηχανήματα έργου.

Έχει και η κοροϊδία τα όριά της. Η ουσία, όμως, είναι ότι παραμένει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης της ΝΔ.  Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Η κυβέρνηση πλήττει σοβαρά την Αυτοδιοίκηση. Πλήττει σοβαρά την κοινωνία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. Πρέπει για το καλό του τόπου και της Αυτοδιοίκησης να φύγει μια ώρα αρχύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024