Σε Ερέτρια και Αμάρυνθο ο Θ. Ζεμπίλης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 

Ο Βουλευτής Ευβοίας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στην Ερέτρια

26 Μαρτίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε Ερέτρια και Αμάρυνθο, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρέστη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων.  

Ο Βουλευτής Ευβοίας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στην Ερέτρια, καθώς και τις μαθητικές παρελάσεις σε Ερέτρια και Αμάρυνθο.  

Μετά την κατάθεση του στεφάνου στην Ερέτρια, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Θανάσης Ζεμπίλης στο σύντομο μήνυμα του ανέφερε ότι «η φετινή επέτειος για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης συμπίπτει με τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Το μήνυμα του ξεσηκωμού του Γένους για ελευθερία μας ταξιδεύει νοητά στην Οδησσό του Γρηγορίου Μαρασλή, στο σπίτι του οποίου γεννήθηκε η Φιλική Εταιρεία. Εύχομαι ο πόλεμος να τερματιστεί το συντομότερο και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, όπου φυλάσσονται μοναδικά και ανεκτίμητα τεκμήρια του Ελληνικού Έθνους, να παραμείνει ανέγγιχτο. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024