Ζεμπίλης: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου

Στα 6.596.800 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

11 Μαρτίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το σύνολο των μελετών, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης, για το έργο της αποκατάστασης των γεφυρών σε Βασιλικό, Φύλλα και Αφράτι ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τους μελετητές στην αρμόδια υπηρεσία (Δ 13), σύμφωνα με τη συνεχή ενημέρωση που λαμβάνει ο Θανάσης Ζεμπίλης από τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος προκειμένου να δημοπρατηθεί το ανωτέρω έργο υποδομής, μετά από έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας ( Δ 25) του σχετικού κτηματολογικού πίνακα.

Ως γνωστό ο Βουλευτής Ευβοίας, με την από 11 Ιανουαρίου 2022 επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Υποδομών κα Μαρία-Έλλη Γεραρδή, είχε ζητήσει να μην δοθεί περαιτέρω παράταση στους μελετητές, καθώς το μελετητικό στάδιο για την αποκατάσταση των γεφυρών είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα, λαμβανομένου υπόψιν του κατεπείγοντος χαρακτήρα του έργου.

«Η αποκατάσταση των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χθες. Δυστυχώς, αντιμετωπίσαμε καθυστερήσεις στο μελετητικό στάδιο. Πλέον, όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο στάδιο της υλοποίησης. Παρακολουθούμε από κοντά την διαδικασία, ώστε να επισπευστεί η τελευταία έγκριση του κτηματολογικού πίνακα και να δημοπρατηθεί το έργο», δήλωσε ο Βουλευτής Ευβοίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023