Αν και ο πόλεμος μονοπωλεί την επικαιρότητα, η πανδημία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντίθετα αυξάνεται διανύοντας το πέμπτο κύμα και το ΕΣΥ στραγγαλίζεται!
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εστιάζει στην έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης που επικρατεί σε διάφορες χώρες καθώς ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας!
Στη χώρα μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρης σχεδιάζουν την απόλυτη αποδιοργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ως δώρο στην ιδιωτική Υγεία! Επεξεργάζονται συγχωνεύσεις δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απαξίωση των ΤΟΜΥ, επιτελικό ρόλο στον ΕΟΠΥΥ και όχι στις ΥΠΕ, το άνοιγμα του ΕΣΥ στους ιδιώτες!
Η επένδυση στις δημόσιες δομές Υγείας και στο ανθρώπινο δυναμικό τους είναι μονόδρομος για κάθε δημοκρατική και σύγχρονη κοινωνία.
Μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!