Στις 29 Ιουνίου θα διεξαχθούν 3 πλειστηριασμοί, για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λοκρίδας

Το πρώτο ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 14.392 τ.μ. εντός της πόλης Λιβανατών

23 Απριλίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται μια ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Πλέον υπάρχουν αρκετά παραδείγματα συνεταιρισμών, οι οποίοι εργάζονται προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, προβάλλοντας μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνη του παρελθόντος. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη. Μέσα στους επόμενους μήνες, λοιπόν,  έχει δρομολογηθεί να βγουν προς εκποίηση οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και περιουσιακά στοιχεία διάφορων αγροτικών συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου-εφόσον δε μεσολαβήσει κάποια κίνηση αναστολής-αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για δύο ακίνητα, τα οποία ανήκουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οπωροκηπευτικών Αγίου Γεωργίου με την επωνυμία “Δήμητρα” με την τιμή πρώτης προσφορά να έχει οριστεί στα 1,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στα 375.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε δύο όμορα αγροτεμάχια, τα οποία έχουν ενωθεί σε ένα ενιαίο γήπεδο με συνολική επιφάνεια 16.963 τ.μ., το οποίο έχει πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Αγίου Γεωργίου-Άνω Ζεβροχωρίου στην θέση Σκορπιός της Νάουσας στην Βέροια. Το άλλο ακίνητο περιλαμβάνει ένα μεσαίο αγροτεμάχιο, πολυγωνικού σχήματος, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 5.700 τ.μ. και το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Σε αυτό έχουν ανεγερθεί κτίρια όπως ισόγειος χώρος γραφείων, διαλογητήριο επιφάνειας 1.900τμ. καθώς και 8 ψυκτικοί θάλαμοι εμβαδού 1.900τμ..

Τον δρόμο του πλειστηριασμού θα ακολουθήσουν στις 4 Μαΐου και οι εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 1,18 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια εκποίησης ενός αγροτεμαχίου συνολικής επιφάνειας 19.034,00 τ.μ., στο οποίο έχουν κατασκευαστεί κτίρια και εγκαταστάσεις συσκευασίας και τυποποίησης εσπεριδοειδών καθώς και χώροι ψυγείων. Οι κτιριακές υποδομές του συνεταιρισμού εντοπίζονται στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης-Μονεμβασιάς, σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Σκάλας στην Λακωνία. Επιπλέον, στις 29 Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθούν 3 πλειστηριασμοί, που αφορούν σε διαφορετικά ακίνητα, τα οποίο ανήκουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λοκρίδας “Η Ένωση”. Το πρώτο ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 14.392 τ.μ. εντός της πόλης Λιβανατών, στο οποίο υπάρχουν αποθήκες και ψυγεία αγροτικών προϊόντων με συνολική επιφάνεια 5 στρεμμάτων. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 887.555 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 701.704 ευρώ, το άλλο ακίνητο αφορά σε κτίριο επαγγελματικών χρήσεων, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου, Δροσοπούλου και 2ης Οκτωβρίου, στην πόλη της Αταλάντης, στην Φθιώτιδα. Κατά την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τριώροφη οικοδομή στο  ισόγειο της οποίας στεγάζεται κατάστημα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας ενώ στους ορόφους αναπτύσσονται χώροι γραφείων. Το τρίτο αφορά σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αταλάντης στη θέση Παληάμπελα με επιφάνεια 5.780 τ.μ., στο οποίο έχουν ανεγερθεί αποθηκευτικοί χώροι εμβαδού 4.725 τ.μ.. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα   473.785 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024