Αταλάντη: Ενημερωτική εκδήλωση για τους λύκους που εμφανίστηκαν στην περιοχή

Tο Σάββατο 16 Απριλίου

14 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η συχνή εμφάνιση του λύκου τον τελευταίο καιρό κοντά σε κατοικημένες περιοχές έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κατοίκων διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία θα φιλοξενηθούν συνεργάτες του «Αρκτούρου», για να μιλήσουν για την παρουσία του λύκου στην περιοχή, την αλληλεπίδραση του με τον άνθρωπο και για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Σύμβολο δύναμης κι ελευθερίας, ο λύκος ήταν κάποτε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στον πλανήτη.

Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 700 άτομα σε πολλές μικρές και απομονωμένες μεταξύ τους ομάδες.

Η ελάττωση της φυσικής λείας του (ελάφι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο) από ανθρωπογενείς παράγοντες, τον στρέφει προς τα κτηνοτροφικά ζώα, ενώ η επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας, η επέκταση των βοσκοτόπων κι η μείωση των δασικών εκτάσεων, οδηγούν σταδιακά στην υποβάθμιση των βιοτόπων και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση του.

Στις Αγραπιδιές Φλώρινας, ο «Αρκτούρος» έχει δημιουργήσει το κέντρο λύκου για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται λύκοι και λύγκες που κατάφεραν να διασωθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024