Δήμος Λοκρών: Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Πυροσβεστικής Στερεάς Δημήτρη Καρασαββίδη

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της άμεσης και ισχυρής συνεργασίας Δήμου Λοκρών και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

8 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Καρασαββίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου το Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ.

 Ήταν η πρώτη συνάντηση με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Συντονιστή και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα συνεργασίας Δήμου και Πυροσβεστικής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών, Μιχάλης Παπανικολάου, Μαρία Τζανακάκη και Χρήστος Καλλής, ο οποίος είναι αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, κ. Ζεκεντές ευχήθηκε στο νέο Συντονιστή καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και καλή συνεργασία με το Δήμο. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε η έως σήμερα καλή συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, έγινε μνεία στην επικινδυνότητα της περιοχής του Δήμου Λοκρών για πυρκαγιές και ειδικά στην περιοχή Θεολόγου – ΟΣΜΑΕΣ, έγινε αναφορά στα σοβαρά συμβάντα της προηγούμενης θερινής χρονιάς που αντιμετωπιστήκαν επιτυχώς, σημειώθηκε η ανάγκη αναβάθμισης σε Σταθμό του Κλιμακίου Αταλάντης και ενίσχυσης της πυροσβεστικής παρουσίας στο Θεολόγο με εποχιακό κλιμάκιο, παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την προστασία του περιαστικού δάσους της Αταλάντης και καταγράφηκε η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου Λοκρών με ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης 4×4.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της άμεσης και ισχυρής συνεργασίας Δήμου Λοκρών και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024