H Παρασκευή Αγιοστρατίτη στην ημερίδα για το πρόγραμμα “EUnique”

Ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ευβοίας

8 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς, ανακοίνωσαν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος “EUnique”.

Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη 7 Απριλίου σε ενημερωτική ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν από την ομάδα διαχείρισης του έργου “EUnique” όλες οι Δράσεις και τα Πακέτα Εργασίας μέσω των οποίων οι πιστοποιημένοι παραγωγοί ΠΟΠ προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα επωφεληθούν.

Το πρόγραμμα “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο ευρώ προορίζεται για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, αφορά την προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων της Περιφέρειας, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμβάλει αποφασιστικά :

  • Στην ανάδειξη των ποιοτικών και γευστικών πλεονεκτημάτων των ΠΟΠ προϊόντων.
  • Στη βελτίωση της εικόνας τους στην συνείδηση των καταναλωτών και των επαγγελματιών τροφίμων.
  • Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχε η κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς.

Η κα Αγιοστρατίτη συγχαίροντας για την έγκριση του διακρατικού προγράμματος “EUnique”, τόνισε πως αυτό θα αποτελέσει πραγματικά ένα σύγχρονο προωθητικό εργαλείο για τις  επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια να διεισδύσουν στην παγκοσμιοποιημένη  αγορά, εφοδιασμένες κατάλληλα απέναντι στις υψηλές,  σύγχρονες απαιτήσεις της.

Καταθέτοντας την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου σε κάθε αναπτυξιακή δράση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, πρότεινε σε αμέσως επόμενο στάδιο, την υλοποίηση ανάλογου προγράμματος που θα αφορά την προώθηση όλων των προϊόντων της Στερεάς σε δυναμικές και ελκυστικές αγορές. Υπογράμμισε ωστόσο παράλληλα και την ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την πιστοποίηση περισσοτέρων προϊόντων της Στερεάς, ως ΠΟΠ, κάτι που όπως ανέφερε, θα προσδώσει σε αυτά πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ενίσχυση της παραγωγικής ταυτότητας της Στερεάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024