Μ. Χατζηγιαννάκης: Το ενδεχόμενο κλείσιμο καταστημάτων ΔΕΗ σε Αλιβέρι, Σκύρο και Λίμνη υποβαθμίζει κι άλλο τον πληγέντα Ν. Ευβοίας

Η τοποθέτηση του βουλευτή

29 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να καταργήσει -σε εύθετο για την ίδια χρόνο- τα τρία καταστήματα πώλησης της εταιρείας σε Αλιβέρι, Σκύρο και Λίμνη έφερε στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καταθέτοντας ως αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, με το οποίο αντιτίθεται κάθετα σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο βουλευτής Ευβοίας & αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταφέρει με την αναφορά στον αρμόδιο υπουργό την αναστάτωση, την ενόχληση και την απογοήτευση των αιρετών αλλά και των πολιτών των περιοχών, καθώς μια τέτοια απόφαση επιδεινώνει περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής 40.000 και πλέον μόνιμων κατοίκων. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως το Αλιβέρι ήταν από τη δεκαετία του 1950 το πρώτο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα ενεργό.

Με την επισήμανση ότι ο νομός Ευβοίας συνολικά έχει ήδη υποστεί αρκετά πλήγματα, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζητά να ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αν υπάρχει η πρόθεση να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024