Με επιτυχία τα εγκαίνια στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Πανουργιά

Τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

8 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Πανουργιά τα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων της Επανάστασης του 1821 του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με θέμα «Σάλωνα 200+1 χρόνια».

Την έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της 201ης επετείου της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, κ. Αναστάσιος Λιάσκος και τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Λουπάκος και Ευστάθιος Μαντζώρος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σωσώ Σεγδίτσα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.

Κατά την προσφώνησή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και ευχήθηκε η έκθεση αυτή να είναι η απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας του Δήμου μας με το Μουσείο.

Ο κ. Αναστάσιος Λιάσκος, εγκαινιάζοντας την έκθεση σημείωσε την καθοριστική συμβολή της περιοχής μας στην Επανάσταση του 1821 και μίλησε με θερμά λόγια για τον τόπο, μιας και ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει ζήσει εδώ.

Πρόκειται για μέρος της σημαντικής και πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, τις ώρες 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024