Microdosing: Το hack για να έχουν μέγιστη απόδοση τα skincare συστατικά στην επιδερμίδα σου

Τι είναι το microdosing και ποια τα οφέλη του

27 Απριλίου 2022

του/της Newsroom

Με το microdosing δεν θα περιμένεις αρκετή ώρα- άρα ούτε θα χάνεις πολύτιμο χρόνο- μέχρι τα skincare συστατικά να απορροφηθούν από την επιδερμίδα σου. Συν τοις άλλοις, θα έχεις και καλύτερα αποτελέσματα.

Τα καλλυντικά και skincare προϊόντα συνήθως τα δοκιμάζουμε πάνω στο δέρμα των χεριών μας ή στον λαιμό μας στην καλύτερη περίπτωση. Βλέπεις, όπως πάμε βαμμένες και περιποιημένες για shopping δεν είναι και λογικό να «φορτώσουμε» το πρόσωπό μας με κρέμες και serum που θα θέλαμε να αποκτήσουμε και να εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Και μέχρι εδώ όλα είναι καλά και λογικά.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος δοκιμής δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε αν πραγματικά το δέρμα του προσώπου μας είναι ικανό να απορροφήσει στο έπακρον το εκάστοτε προϊόν που απλώνουμε πάνω του. Και τι γίνεται συνήθως; Παίρνουμε το serum ή την κρέμα, ακολουθούμε τη skincare routine μας και τελικά περιμένουμε 5-10 λεπτά μέχρι την απορρόφησή τους. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό με τη βοήθεια του hack που λέγεται microdosing.

Τι είναι το microdosing και ποια τα οφέλη του

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το microdosing (aka μικροδοσολογία) είναι η χρήση μικρών ποσοτήτων και δόσεων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Εύλογα θα μου πεις… Και ποια τα οφέλη του; Πολλά, θα σου απαντήσω.

Το microdosing είναι το ιδανικό hack για σένα που έχεις ευαίσθητο δέρμα και θέλεις να χρησιμοποιήσεις ρετινόλη ή πιο σκληρά ενεργά συστατικά. Στην ουσία, με το microdosing επιτρέπεις στην επιδερμίδα σου να «εγκληματιστεί» και να αποδεχθεί ένα νέο συστατικό, να είναι δηλαδή πιο ανεκτική, και να μην αντιδράσει. Και όχι μόνο!

Serum Εξομάλυνσης των Ρυτίδων Anew Anti-Wrinkle.

Συγχρόνως, χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες από skincare συστατικά «προπονείς» το δέρμα σου και ο στόχος σου επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορα. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείς πολύ μικρή ποσότητα ρετινόλης κάθε φορά στο πρόσωπο θα δεις και πιο γρήγορα να απαλύνονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες συγκριτικά με το να χρησιμοποιούσες πιο «γενναίες» ποσότητες του ενεργού συστατικού.

Πώς θα κάνεις πράξη το microdosing

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις πράξη το microdosing είναι να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις νέα skincare συστατικά ένα-ένα (κι όχι όλα μαζί μονομιάς), αλλά να τα χρησιμοποιείς σε μικρές ποσότητες και σταδιακά.

Για παράδειγμα, αν θες να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου τη ρετινόλη, δεν θα το κάνεις… μια κι έξω. Ξεκίνα να τη χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα για δύο εβδομάδες και σε πολύ μικρή ποσότητα και περιεκτικότητα. Συνέχισε για άλλες δύο εβδομάδες να τη χρησιμοποιείς τρεις φορές και σιγά-σιγά θα φτάσει η στιγμή να τη χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

πηγή: queen.gr

Βρες ότι χρειάζεσαι για τη ρουτίνα ομορφιάς σου εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024