Πένθος στη Λαμία για τον Iατρό Ιωάννη Κολοκυθά

Αύριο η κηδεία του

11 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 86 ετών, ο ιατρός Χειρουργός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Ιωάννης Κολοκυθάς, επί σειρά ετών Διευθυντής στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας και πατέρας του νυν Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά.

Γεννήθηκε το 1936 στη Λαμία

Σπούδασε στο τότε Δυτικό Βερολίνο Ιατρική από την οποία αποφοίτησε το 1963. Εξειδικεύτηκε ως Χειρουργός  Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο Καθολικό Νοσοκομείο Adolf Stift στο Reinbek της Γερμανίας και στην συνέχεια εργάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο ως Επιμελητής Α’.

Το 1976 επέστεψε στην Λαμία όπου και άσκησε το Ιατρικό λειτούργημα στον ιδιωτικό τομέα και στο ΕΣΥ. Απασχολήθηκε έως το 1985 κυρίως στην Λαμία στην Κλινική «Αγία Παρασκευή» και μετέπειτα διορίστηκε με βαθμό Διευθυντή στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στο Νοσοκομείο της πόλης της Λαμίας ανέπτυξε πλην των μαιεύσεων και τα γυναικολογικά χειρουργεία. Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος ως εκπρόσωπος των Ιατρών, συμμετέχοντας ενεργά στην  ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2004 με τον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

Έχει αποκτήσει δυο παιδιά τον Ανδρέα και την Μαρία-Αλεξάνδρα (Μάρα).

Η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12/04/2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Ροδίτσα.

Η εφημερίδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλειά του στην οικογένειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024