Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας συμμετέχει στο «Καν’ το ν΄ ακουστεί»

Με τίτλο «Ταξιδεύοντας»

8 Απριλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό «Καν’ το ν΄ ακουστεί» του 9ου Πανελλήνιου Σχολικού Μαθητικού Ραδιοφώνου με τίτλο «Ταξιδεύοντας».

Μετά από μια περίοδο στέρησης της ελευθερίας στη μετακίνηση και στη συνάθροιση, εξαιτίας της πανδημίας, η λέξη «ταξίδι» έχει αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Ο μαθητής Πολύκαρπος Πετράκης συμμετέχει με το τραγούδι «Της καρδιάς ο ταξιδιώτης».

Ἐνα αυτοβιογραφικό τραγούδι, εμπνευσμένο από τα βιώματα και τη συναισθηματική φόρτιση του συνθέτη. Ο συνθέτης απολαμβάνει την ηρεμία της θάλασσας. Τα κύματά της τον συνοδεύουν στο μελωδικό του ταξίμι. Η μουσική, οι στίχοι, η ηχογράφηση, η μίξη και εκτέλεση είναι του Πολύκαρπου. Ο ίδιος έπαιξε κιθάρες, μπουζούκι, λαούτο και τραγούδησε.

Τον συνοδεύουν οι συμμαθητές του Ελένη Ντριβαλά στη διφωνία, ο Νικόλαος Ηλιόπουλος στα κρουστά (τουμπελέκι, νταϋρές και ο Λευτέρης Ηλιόπουλος στο μπάσο. Μπορείτε να βρείτε το τραγούδι στη διεύθυνση https://contest.europeanschoolradio.eu/vote/ .

Στην σελίδα που θα εμφανιστεί και στο πεδίο «Τραγούδια» πατήστε στο κάτω μέρος για «ξεχωριστό παράθυρο πλήρους οθόνης». Αναζητήστε (ctrl + f) τον αριθμό 7235.

Ακούτε το τραγούδι και μετά πατάτε την καρδιά που εμφανίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024