Διαδοχικές επαφές με κτηνοτρόφους, αγρότες, αλιείς και λατόμους

Περιοδεία στη Νότια Εύβοια

22 Μαΐου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα πολλαπλά οφέλη του αλιευτικού τουρισμού στην οικονομία και την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου από τη νότια Εύβοια όπου περιοδεύει στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών του με παραγωγικούς κλάδους με σκοπό την προαγωγή της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με εκπροσώπους της παράκτιας αλιείας Καρύστου, ο Υφυπουργός τους ενημέρωσε για τα θετικά αποτελέσματα του αλιευτικού τουρισμού τονίζοντας πως η εναλλακτική αυτή δραστηριότητα προσφέρει βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και διατηρεί και ενισχύει την ευημερία των αλιέων και των τοπικών κοινοτήτων. Ο κ. Κεδίκογλου, αναφέρθηκε και στην επικείμενη Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 31/5 στην Ερέτρια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στα βελτιωτικά έργα που προωθούνται για τα αλιευτικά καταφύγια της Νότιας Εύβοιας, στη δρομολόγηση κατασκευής του νέου αλιευτικού καταφυγίου στο Μαρμάρι και στα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα Λατομεία Σχιστολιθικών Πλακών Καρύστου, όπου είχε μακρά συζήτηση για το ζήτημα της μόνιμης αδειοδότησης των Λατομείων. Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και επισήμανε ότι τα Λατομεία της Ν. Εύβοιας αποτελούν τη σημαντικότερη παραγωγική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Κατόπιν ο ΥφΑΑΤ συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Εύβοιας και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και για τις επιπτώσεις της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Σφυρίδης ενημέρωσε τον κ. Κεδίκογλου για το μείζον θέμα της ανατίμησης των ζωοτροφών, το ζήτημα της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και τη δυνατότητα κατοχύρωση της ονομασίας ΠΟΠ Αρνάκι/Κατσικάκι Καρύστου. Επιπρόσθετα, τέθηκε και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Νότιας Καρυστίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024