Δολοφονία Βαλυράκη: Στον ανακριτή Χαλκίδας απολογούνται δύο ψαράδες

Στον ανακριτή της Χαλκίδας αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη, οι δυο αλιείς για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη. Οι δύο αλιείς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

19 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ημερομηνία σταθμός για την υπόθεση της δολοφονίας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, χαρακτηρίζεται η Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλιείς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον ανακριτή της Χαλκίδας, από τον οποίο έχουν ήδη λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εντοπίστηκε νεκρό το βράδυ της 24 Ιανουαρίου 2021.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο.

Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ανέφεραν πως είδαν τον Σήφη Βαλυράκη να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Υπάρχει μεθοδευμένη συγκάλυψη

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκης, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία σχετικά το κίνητρο του εγκλήματος, αλλά έχουμε στοιχεία που παρέχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις. Ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια προήλθε από πρόσωπα που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο παρέπλευσε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Και το ότι οι δράστες είναι τα δύο πρόσωπα τα οποία καλούνται σε απολογία»

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκης τόνισε πως αυτά τα στοιχεία υπήρχαν από πέρυσι και έκανε λόγο για παραλήψεις και αυθαιρεσίες στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη ελέγχεται ποινικά και η συμπεριφορά των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας και η συμπεριφορά του εισαγγελέα ο οποίος εξέδωσε την απορριπτική διάταξη για μία σωρεία πράξεων και παραλήψεων.

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Παπαδάκηw η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων, τα οποία ενισχύουν την κατηγορία και τις ενδείξεις σε βάρος των δραστών. Παράλληλα, χαρακτήρισε “ευτελή” τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να λάβει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και για αυτό θέλει να εμφανίζει ως εγκληματική ενέργεια τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η οικογένεια θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, αν αυτό οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ποιοι είναι οι δράστες και ποιο ήταν το κίνητρο τους. Ακόμα τόνισε πως «αποδεικνύεται ότι υπάρχει μεθοδευμένη συγκάλυψη σε όλο το στάδιο της προδικασίας μέχρι την ανάκριση» και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει με λιμενικούς και εισαγγελείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023