ΕΟΦ: Προσοχή σε γνωστό συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

To συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας ωστόσο περιέχει ουσία επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

10 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί τους Έλληνες καταναλωτές σχετικά με ένα γνωστό προϊόν που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Thaigrex Force”.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024