Εύβοια: 5 «ψαγμένες» παραλίες για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου

Γαλαζοπράσινα τοπία, υπέροχα νερά και χαλάρωση με θέα το Αιγαίο. Ψάχνετε μέρη για σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις στην Εύβοια; Επισκεφθείτε αυτές τις πέντε «ψαγμένες» παραλίες και δεν θα το μετανιώσετε

30 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε απόσταση αναπνοής, η Εύβοια είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες, ιδανικές για κοντινές καλοκαιρινές αποδράσεις και εξωτικές βουτιές σε πεντακάθαρα νερά.

Όσοι έχουν διάθεση για εξερευνήσεις και προτιμούν λιγότερο γνωστές και πιο απομονωμένες παραλίες, στην Εύβοια θα ανακαλύψουν πραγματικά «διαμάντια». Εδώ έχουμε πέντε θαυμάσιες παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε. Καλές βουτιές!

Πετάλη

Στην κεντρική Εύβοια, περίπου μία ώρα από τη Χαλκίδα, θα συναντήσετε την υπέροχη παραλία Πετάλη, που βρίσκεται πίσω από το όρος Δίρφυς και βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου. Η παραλία έχει άμμο και μικρό βοτσαλάκι και τα νερά είναι πολύ καθαρά. Υπάρχουν δύο σπηλιές, καθώς και μια καφετέρια-ταβέρνα. Η Πετάλη προτιμάται από πολλούς για ελεύθερο κάμπινγκ.

  • Πώς θα πάτε: Η απόσταση από τη Χαλκίδα είναι περίπου 50 χλμ., ακολουθώντας το δρόμο προς Γλυφάδα. Προς το τέλος της διαδρομής υπάρχει ένα κομμάτι βατού χωματόδρομου.

Βύθουρη

Η παραλία Βύθουρη είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία άγριας ομορφιάς στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, η Βύθουρη έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χλμ. οπότε πρέπει να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα από πιο νωρίς.

  • Πώς θα πάτε: Η Βύθουρη απέχει 50 χλμ. από τη Χαλκίδα. Θα φτάσετε ακολουθώντας τον δρόμο προς Άγιο Αθανάσιο, Γλυφάδα και Βύθουρη. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος.

Θαψά

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες του νησιού. Ετοιμαστείτε να διασχίσετε έναν δύσκολο χωματόδρομο περίπου 10 χιλιομέτρων για να φτάσετε εκεί (εάν δεν διαθέτετε 4×4, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί), αλλά μόλις φτάσετε θα τα ξεχάσετε όλα καθώς θα δείτε μια παραλία ανέγγιχτη με εξωτική ομορφιά. Η θάλασσα είναι υπέροχη με πλούσιο βυθό, βότσαλο και λίγη άμμο.

  • Πώς θα πάτε: Η παραλία Θαψά απέχει περίπου 2 ώρες από τη Χαλκίδα και 30 λεπτά από την Κύμη. Θα κατευθυνθείτε προς την Κύμη και το χωριό Μαλετιάνοι. Η διαδρομή συνεχίζεται πάνω στον δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να ξεκινήσει ο χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Η διαδρομή σε χωματόδρομο είναι 10 χλμ.

Χερόμυλος

 

Η παραλία Χερόμυλος βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, 65 χλμ. από τη Χαλκίδα και 5 χλμ. από το χωριό των Αγίων Αποστόλων. Πρόκειται για μια αμμώδη, ανοργάνωτη παραλία, με μία συστάδα από αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή. Τα κρυστάλλινα βαθιά νερά θα ανταμείψουν την επιλογή σας, αλλά πληροφορηθείτε πρώτα για τον καιρό καθώς η παραλία είναι ανοιχτή στους βόρειους ανέμους.

  • Πώς θα πάτε: Η πρόσβαση με όχημα είναι εύκολη, με τα τελευταία λεπτά της διαδρομής να είναι σε χωματόδρομο. Από τη Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς νότια Εύβοια και Πετριές-Αγίους Αποστόλους. Στη συνέχεια στρίβετε αριστερά προς Στόμιο και μετά από 10 λεπτά θα συναντήσετε πινακίδα προς Χερόμυλο.

ΠΗΓΗ : TRAVEL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024