Γ. Σαρακιώτης: «Θύμα της πολιτικής Μητσοτάκη και το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Λαμίας»

Το πρόβλημα της υπολειτουργίας, όπως τονίζει, και υποστελέχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έθεσε στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο μιας ακόμη κοινοβουλευτικής παρέμβασής του σχετικά με την εν λόγω δομή υγείας. Όπως επισημαίνει στο κείμενο της […]

24 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το πρόβλημα της υπολειτουργίας, όπως τονίζει, και υποστελέχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έθεσε στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο μιας ακόμη κοινοβουλευτικής παρέμβασής του σχετικά με την εν λόγω δομή υγείας.

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Σαρακιώτης η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συνολικά, από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδεινώσει δραματικά τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς και νευραλγικών τμημάτων του, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προβεί στην ουσιαστική στήριξη των μονάδων υγείας της χώρας με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, κι ως εκ τούτου του Νοσοκομείου Λαμίας και του Ακτινολογικού Τμήματος, αλλά δεν έχει μεριμνήσει ούτε καν για την ισόποση αναπλήρωση των παραιτηθέντων και συνταξιοδοτηθέντων κατά τη χρονική περίοδο 2020 – 2021. Επίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης, αλλά και της ορθής κατανομής προσωπικού, σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας προς το σκοπό της εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος και οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι ήδη βαρύνονται με μεγάλη κόπωση και “burn-out”, απόρροια των αυξημένων απαιτήσεων της πανδημικής κρίσης, καθώς και εξαιτίας των οφειλόμενων πολυήμερων αδειών και «ρεπό».

Στο πλαίσιο της παραπάνω παρέμβασης του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Π.Ε. Φθιώτιδας τονίζει ότι:

«Τρία χρόνια τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να επιδείξει ελάχιστη έγνοια απέναντι στους εργαζομένους των υγειονομικών μονάδων της χώρας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά. Παραγκωνίζοντας τις ιδεοληπτικές εμμονές της, λαμβάνοντας και αξιοποιώντας τόσο τα διδάγματα της πανδημικής κρίσης, όσο και τις εισηγήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, η οποία ζητά από τις Κυβερνήσεις την ισχυροποίηση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των μονάδων υγείας, μεταξύ άλλων, μέσω της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό.

Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με τις πολιτικές που υλοποιεί αποδιαρθρώνει και ταυτόχρονα απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία και τις δομές της ανά την επικράτεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, του οποίου ένα ακόμη νευραλγικό τμήμα, αυτό του Ακτινολογικού, σήμερα υπολειτουργεί, εξαιτίας της υποστελέχωσής του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024