Όμιλος Fourlis: Η καινοτομία στο επίκεντρο του νέου Logistic Center στα Οινόφυτα

Το νέο Logistic Center της Trade Logistics S.A. έκτασης 25.000μ2 στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το οποίο αποτελεί το πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής, διανομής και αποθήκευσης της INTERSPORT και της The Athlete’s Foot, με την καινοτομία να βρίσκεται στο επίκεντρο, παρουσίασε ο Όμιλος FOURLIS. Πρόκειται ουσιαστικά για την καρδιά του συστήματος εξυπηρέτησης πελατών της INTERSPORT στις 4 […]

20 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το νέο Logistic Center της Trade Logistics S.A. έκτασης 25.000μ2 στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το οποίο αποτελεί το πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής, διανομής και αποθήκευσης της INTERSPORT και της The Athlete’s Foot, με την καινοτομία να βρίσκεται στο επίκεντρο, παρουσίασε ο Όμιλος FOURLIS.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καρδιά του συστήματος εξυπηρέτησης πελατών της INTERSPORT στις 4 Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των 120 φυσικών καταστημάτων, όσο και των 5 e-shop της εταιρίας.

Οι νέες εγκαταστάσεις προσφέρουν τη δυνατότητα διάθεσης προϊόντων online – 24ωρη αποστολή eshop παραγγελιών προς τα καταστήματα για click and collect και στα κύρια αστικά κέντρα για home delivery – καθώς και offline – γρήγορη αποστολή και αναπλήρωση των εμπορευμάτων, αυξημένη κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη κεντρική αποθήκη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ομίλου FOURLIS αποτελεί μία σημαντική επένδυση, η οποία έχει μεγάλη συμβολή στην τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο αποδοτικότητας και παραγωγής. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η λειτουργία του Logistics Center είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, χαρακτηρίζοντας ακριβώς τις αρχές της βιωσιμότητας που διέπουν τον Όμιλο.

Μέσω ενός «show & tell» οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το «Omnichannel Δίκτυο INTERSPORT Νέας Γενιάς», το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον σύγχρονο καταναλωτή και αποδεικνύει πως η εταιρεία ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

Το πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο αποθήκευσης, διαλογής και διανομής της INTERSPORT ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του τρέχοντος έτους σε ιδιόκτητο κτίριο του Ομίλου FOURLIS, αποτελώντας μια καινοτομία στο χώρο των αυτόματων συστημάτων, η οποία προσφέρει μηδενικό περιθώριο λάθους. Η λειτουργία του αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο τόσο της INTERSPORT όσο και της The Athlete’s Foot, ελαχιστοποιώντας το χρόνο προετοιμασίας για αποστολή των προϊόντων στους καταναλωτές σε 4 χώρες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Ομίλου FOURLIS, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ζούμε σε μια εποχή όπου το ρίσκο και ο προγραμματισμός αποκτούν νέο νόημα. Οι ασφαλείς προβλέψεις και τα πενταετή επιχειρηματικά πλάνα είναι, πλέον, έννοιες που καθορίζονται όχι μόνο από την οικονομική επιστήμη, αλλά ίσως περισσότερο από την τεχνολογία, την γεωπολιτική ακόμα και τη φιλοσοφία. H πανδημία, αποσυντονίζοντας τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα, επανακαθόρισε τη σημασία των αποθεμάτων ασφαλείας και η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain αλλάζει για πάντα τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων. Η επένδυση αυτή είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών σκέψης και σχεδιασμού και θα ισχυροποιήσει τον Όμιλό μας, βοηθώντας μας να ανταπεξέλθουμε στις νέες, απαιτητικές συνθήκες της αγοράς».

ΠΗΓΗ : 4BUSINESS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024