Συνάντηση Σπ. Πνευματικού με τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

H χρηματοδότηση κατασκευής του νέου Επιβατικού Λιμένα Μαρμαρίου και της μελέτης κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε χτες ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Γενικού Γραμματέα […]

13 Μαΐου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

H χρηματοδότηση κατασκευής του νέου Επιβατικού Λιμένα Μαρμαρίου και της μελέτης κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε χτες ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Άλκης Βόσσος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλμυροποτάμου, Χρήστος Γκότσης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, τα οποία θα  οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρυστίας και θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μία περίοδο όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, επισημάνθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων στον υφιστάμενο Λιμένα Μαρμαρίου που προκαλεί η αύξηση του όγκου εμπορευμάτων και επιβατών που διακινούνται καθημερινά. Η κατασκευή του νέου επιβατικού Λιμένα κρίνεται αναγκαία καθώς θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εκδήλωσης ατυχήματος και παράλληλα θα μειωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης των πλοίων, εφόσον η φορτοεκφόρτωση των οχημάτων θα γίνεται ταχύτερα λόγω της αύξησης του χερσαίου χώρου.

Για την κατασκευή του Λιμένα Αλμυροποτάμου, ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι το έργο αυτό θα καταστήσει ακόμα πιο ευχερή την απευθείας επικοινωνία της Αττικής με την Κάρυστο και τη Νότια Εύβοια. Για την κατασκευή του έργου θα απαιτηθούν επί μέρους κύριες και υποστηρικτικές μελέτες με εκτιμώμενο κόστος 200.000,00 €.  Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα προχωρήσει η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Και τα δύο έργα, όπως και αυτό της μεταφοράς του Επιβατικού – Εμπορικού Λιμένα Νέων Στύρων στο νέο αλιευτικό καταφύγιο θα προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη, καθώς η δημιουργία μαρίνων και κατάλληλων λιμενικών εγκαταστάσεων θα προσελκύσει σκάφη αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή, από τη στιγμή που θα υπάρχει οργανωμένος χώρος για την εξυπηρέτησή τους.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρύστου με Άνδρο, Τήνο, Σύρο, που είχε διακοπεί, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024