Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά περιλαμβάνει τόσο τις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων όσο και εκτάσεις από το βουνό έως την παραλία της περιοχής και θεωρείται ιδιαίτερα προνομιακό.

28 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα με στόχο την αξιοποίηση των ακινήτων και τουριστικών εγκαταστάσεων της.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων Ν Φθιώτιδας, έκτασης 456.916, μετά κτισμάτων συνολικής επιφάνειας περίπου 22.605m², συμπεριλαμβανομένων του λειτουργούντος Ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ», τριών (3) νεότερων μνημείων και μιας αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής.

Το Ακίνητο βρίσκεται παραθαλάσσια, περίπου στο μέσον του πολεοδομικού συγκροτήματος των Καμένων Βούρλων, περιοχή γνωστή για τα ιαματικά λουτρά και προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού-ιατρικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «Σε συνέχεια του σχετικού δελτίου τύπου της 3ης Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων.

Υπενθυμίζεται πως η συνολική – προς αξιοποίηση – έκταση του ακινήτου είναι 457 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, καθώς και άλλα, σημαντικά διατηρητέα κτίρια (ξενοδοχείο Ράδιο, Θρόνιο και υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός).

Εντός του ακινήτου βρίσκεται η Ιαματική Πηγή Γεωργαλά, η οποία καλύπτει τις ανάγκες του ξενοδοχείου και του υδροθεραπευτηρίου.

Η ανάπτυξη του ακινήτου προβλέπεται να γίνει σύμφωνα με τις χρήσεις που έχουν δοθεί από το ΕΣΧΑΔΑ, ως τουριστική ανάπτυξη ευεξίας, με μίσθωση 40 χρόνων.

Η αξιοποίηση θα περιλαμβάνει και την αποκατάσταση και ανακαίνιση των διατηρητέων κτιρίων, καθώς και την ανακαίνιση του υπάρχοντος ξενοδοχείου «Γαλήνη» και του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς για το ακίνητο είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (https://hradf.com).

Η αξιοποίηση του πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου και του πλουτοπαραγωγικού του πόρου των Καμένων Βούρλων, προχωράει με συνέπεια και μεθοδικότητα.»

Επισημαίνεται, ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης έχει συναφθεί με τον Όμιλο Μήτση.

Εκεί ο όμιλος λειτουργεί ήδη το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων με spa και υδροθεραπευτήριο.

Πλέον προκηχύχθηκε διαγωνισμός για τη νέα παραχώρηση, για την οποία, εφόσον φυσικά ο όμιλος επιλεγεί, θα διαθέσει νέα κεφάλαια αλλά και θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση του ξενοδοχείου Γαλήνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024